Tekst i foto: P. Živković

U Leskovcu će se od 26. avgusta do 1. septembra održati 34. Roštiljijada, najavili su organizatori ove nadaleko čuvene manifestacije na konferenciji za medije u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu.

Pored štandova na kojima će posetioci moći da uživaju u jedinstvenom i po mnogima neprevaziđenom ukusu leskovačkog roštilja, u okviru Roštiljijade biće tradicionalno organizovano i nekoliko, sada već legendarnih takmičenja.

Ponovo ćemo imati nadmetanje u pripremi najveće pljeskavice i verujem da će prošlogodišnji rekord od 80 kilograma biti oboren. Drugi rekord “najveća pljeskavica iz ruke” biće teško oboren jer nije ni malo lako napraviti je ručno od četiri kilograma mesa.Tu su i takmičenja srednjih ugostiteljskih škola i majstora roštilja , najavila je direktorka Turističke organizacije Leskovac Dijana Ranđelović.

Ona je navela da posetioce očekuje bogat kulturno-zabavni program, uključujući gostovanja popularnih izvođača među kojima su Saša Matić, Sanja Vučić i Uroš Živković i drugi.

“Leskovac je prestonica roštilja. Poslednja nedelja avgusta već godinama je poznata po ovoj manifestaciji koja privlači turiste iz Bugarske, Makedonije, Slovenije, a imali smo goste i iz Kine i Inidonezije”, kaže organizator za razvoj i promociju turističkih proizvoda Leskovca Miroljub Radivojević.