Foto Zemun Fest

Tradicionalni letnji festival Zemun Fest je i ove godine bio veoma posećen u svim zonama i opravdao je titulu manifestacije koja promoviše kulturu na više lokacija i to potpuno besplatno.

Ovogodišnji Zemun Fest je zatvorila grupa Neverene bebe uz mnogobrojnu publiku koja je u glas pevala njihove velike hitove. I prethodnih dana scena na Zemunskom keju je bila ispunjena i publika je uživala uz bendove S.A.R.S, Nervozni poštar i Ničim izazvan.

Deo Zemun Festa je i bogat revijski filmski program koji je prikazivan na Velikom trgu, kao i takmičarski program studentskog filma koji je ponovo predstavio remek dela mladih umetnika.

Film “Od avlije do sokaka” je osvojio nagradu za najbolji studentski film na Zemun Festu. Ovaj izvanredan film, koji je snimljen tokom KINO – EKO radionice Akademije filmskog centra Doma kulture Studentski grad, je delo autora, Andrijane Jelić, Marije Ritan i Miodraga Savića.  Producenti filma je Milan Milosavljević i montažer Duško Stanivuk. Nagrada festivala dodeljuje se na osnovu glasova publike.

Zemun Fest poslednje dane avgusta pretvara u nezaboravno iskustvo gde mnogobrojna publika uživa u čarima bioskopa na otvorenom, šetnji kroz Street Art i Street Food market zoni. Na marketu je bilo za svakoga po nešto, od ručno pravljenih aksesoara do najukusnijih zalogaja. Zamun Fest misli i na najmlađe posetioce, koji su imali raznovrstan i bogat program u Dečijoj zoni. Na sceni pored Dunava se uživalo u vrhunskim koncertima i očekujemo i sledeće godine još energičnih nastupa. Organizatori su obećali da će program iz godine u godinu biti sve bogatiji i da će festival zauvek biti otvoren za sve posetioce!