Jagodina, 12. septembar 2024. – Kompanija EKO Serbia, otvorila je svoju prvu benzinsku stanicu u Jagodini. Otvaranje je obeleženo plemenitom akcijom dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Ispružite ruku za život“, u organizaciji Udruženja obolelih od multiplog mijeloma Srbije i Crvenog Krsta Jagodine, a uz finansijsku donaciju kompanje EKO Serbia.

Benzinska stanica EKO Jagodina je prva EKO Serbia stanica u ovom gradu, a 59. u Srbiji. Kao i na nivou čitave kompanije, i na ovoj benzinskoj stanici se primenjuju najviši ekološki standardi. Stanica u Jagodini dizajnirana je da zadovolji najnovije tehnološke, sigurnosne i ekološke standarde, u potpunosti odgovarajući potrebama i očekivanjima vozača. Otvorena je 24 sata dnevno i nudi sveobuhvatan asortiman goriva, uključujući premium opcije kao što su Diesel Double Filtered i EKO Racing 100. Pored toga, kupci mogu da uživaju u potpuno modernizovanom Kalypso minimarketu, vrhunskoj kafi u coffee corner-u, kao i u pažljivo odabranom asortimanu potrošnih dobara, proizvoda za održavanje automobila i EKO motornih ulja.

Generalni direktor kompanije EKO Serbia, Aris Karousos, naglasio je značaj akcije davanja krvi prilikom otvaranja stanice. „Otvaranje naše prve benzinske stanice u Jagodini je prilika da pokažemo posvećenost ne samo pružanju vrhunskih usluga, već i doprinosu lokalnoj zajednici. Kroz donaciju i akciju davanja krvi, želimo da naglasimo našu predanost društveno odgovornom poslovanju i pružimo priliku članovima zajednice da se aktivno uključe u pozitivne inicijative,“ izjavio je Karousos.

Članica savetodavnog odbora Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije za Šumadiju i istočnu Srbiju, Sanela Jovanović, izrazila je zahvalnost kompaniji EKO Serbia na velikodušnoj podršci za akciju davanja krvi. Istakla je koliko je ova inicijativa ključna za podršku pacijentima u potrebi, naglašavajući da će donirana krv značajno pomoći u obezbeđivanju neophodnih tretmana i poboljšati kvalitet života onih koji su pogođeni zdravstvenim izazovima. „Udruženje duboko ceni posvećenost kompanije EKO Serbia ovako značajnom cilju i njihovu posvećenost pravljenju pozitivnog uticaja u zajednici,“ rekla je ona.