Briga o koži zahteva posvećenost i disciplinu danas više nego ikada pre zbog njene svakodnevne izloženosti zagađenju, stresu i nametnutom načinu života koji ubrzava degradaciju ćelije i ubrzava proces starenja. Naši preci nisu bili toliko izloženi slobodnim radikalima, štetnim spoljnim faktorima i imali su daleko zdraviji biom kože nego što mi to danas imamo.

Ono što je dobra vest, jeste da danas možemo da utičemo na to da štetna okolina ne naruši lepotu i zdravlje naše kože, ali u toj nameri moramo biti dosledni i posvećeni. Koža će nam biti zdrava i beskrajno zahvalna ako joj obezbedimo rutinu koja će joj pomoći da zadrži sve svoje mehanizme i sačuva rezerve i resurse da tokom celog svog života imamo šta da pokažemo svetu – zdravu i blistavu kožu!

Put do postizanja blistavog i zategnutog lica može da izgleda kao dug i nepregledan put, ali mi smo pronašli najbolje proizvode i inovativne formule sa kojima treba da počne svaka jutarnja i večernja rutina. Otišli smo na pravo mesto – u Belodore parfimerije.

Pronašli smo ultimativne skincare saveznike na putu ka savršenoj koži predvodnike najnovijih svetskih skincare tehnologija i kod nas

Navikli smo na Belodore parfimerije kao na mesto kupovine kada su niche parfemi u pitanju, a dodatno smo se obradovali kada smo otkrili da su ceo jedan prodajni  segment posvetili nezi kože lica i tela, a sa ljubaznim osoboljem se možete posavetovati čak i ukoliko ništa o ovoj oblasti ne znate i samo jedan proizvod koristite kao piling, umivalicu, serum i kremu. Naime, Belodore Parfimerija raspolaže svim brendovima koje su svojim high-end tehnologijama i revolucionarnim otkrićima posvećeni preparativnoj nezi kože: Bellefontaine, Dr. Barbara Sturm, Elemis, Grown Alchemist, Margy’s, MBR i Omorovicza.

Mi biramo Elemis, Grown Alchemist i Dr. Barbara Sturm čiji wellness pristupi bez agresivnih  tretmana i sastojaka kožu tretiraju kao vitalni organ čineći je čistom i blistavom. U njihovim asortimanu se nalaze visokonagrađivani proizvodi i lako ćete pronaći one koje možete kombinovati i koristiti svakodnevno.

Veliki fokus treba staviti i na odbrambenu barijeru kože. Novi načini za postizanje zdravog, blistavog I besprekornog tena, donose proizvodi za hidrataciju i obnavljanje elastičnosti. Ovoj temi potpuno je posvećen švajcarski brend Margy's u čijim se laboratorijama razvijaju biomimetičke formule koji jasno ciljaju uzrok degradacije barijere kože, štite je i čine da zadrži volumen i tonus. Kroz tri kolekcije “Pour La Vie”, “Prestige” i “Anti-aging” shvatićete važnost prevencije oštećenja barijere lica.

Kada je smanjenje upala u pitanju ne treba zaboraviti spomenuti i švajcarski brend Bellefontaine koji se nalazi na policama Belodore parfimerija. Vizionarski pristup brenda ponudio je svetu, sada već čuveni, kompleks Edelgen® – izuzetne antioksidantivne i umirujuće formulacije koje deluju kao lek protiv starenja.

Ako govorimo o konkretnim sastojcima, hijaluronska kiselina i niacinamid imali su svoj trenutak tokom 2022.godine, a sada u prvi plan dolaze peptidi i tzv. skinboosters. Aminokiseline sa jakom antimikrobnom aktivnošću koji signaliziraju koži da je spremna za formiranje kolagena, vraćanje vlage, ispravljanje finih bora, crvenila i promene tena nalaze se u umivalicama, kremama, maskama, serumima i tonicima još jednog niche brenda kozmetike čiji se princip nege kože zasniva na granicama medicine, MBR.

Globalni aktivni princip svih MBR proizvoda pruža niz epidermalnih, dermalnih i kozmetičkih efekata sa koži neophodnim sastojcima u najvećoj mogućoj koncentraciji.

Jedan od vodećih mađarskih skincare brendova, Omorovicza, otišao je korak dalje i među sastojke koje aktivno koristi za proizvodnju svojih kozmetičkih proizvoda blagotvorono dejstvo termalnih voda po čemu je ova država i te kako poznata. U laboratoriji brenda razvijen je i patentiran Healing Concentrate, jedinstveni kompleks koji je u stanju da isporuči terapeutske minerale do najdubljih slojeva kože.

Tim stručnjaka iz Belodore parfimerija pretražio je i izdvojio najbolje iz sveta kako bi pronašao najefikasnija i najinovativnija rešenja za negu kože zasnovane isključivo na nauci i rezultatima. Sada čekaju i vas!