Značajan jubilej u znaku investicija, proširenja portfolija i novih tehnologija

Dahlia, čuveni proizvođač kozmetike i sredstava za održavanje domaćinstva proslavila je 8. marta 2023. godine svoj 99. rođendan. Kako je krajem prošle godine fabrika preuzeta od strane međunarodne kompanije Siberian Wellness svoj rođendan zaposleni i  rukovodstvo dočekuju u punom sjaju i u svoju stotu godinu postojanja ulaze osnaženi za nove tehnologije, iskustva i recepture.

Ovom prilikom, sve prisutne pozdravila je Dragana Orlandić, CEO fabrike Dahlia, koja se zahvalila kolegama i istakla zadovoljstvo što predjubilarni rođendan dočekuju u novootvorenoj fabrici iza koje stoji tradicija vredna čuvanja. Uz čestitke povodom rođendana navela je i da joj je izuzetna čast što ima priliku da stoji uz tim kome tek predstoji realizacija uspešnih projekata na kojima su svi motivisano radili.

„Postojeći profesionalan tim fabrike Dahlia je preuzimanjem od strane kompanije Siberian Wellness dobio priliku da svoja znanja i iskustva ukrsti sa kompetencijama uspešnog međunarodnog brenda. Rezultat će biti lansiranje novih kategorija proizvoda, proširenje asortimana kao i jačanje portfolija fabrike Dahlia, a proizvodni kapaciteti fabrike omogućiće da kozmetički preparati proizvedeni u Srbiji zauzmu značajno mesto u svesti potrošača. Ono što je najvažnije je da će proizvodi biti kvalitetniji i prirodniji“, rekla je Dragana Orlandić, CEO Dahlia.

Fabrika Dahlia preuzeta je od strane brenda Siberian Wellness u okviru strategije globalnog proširivanja smatrajući da će poslovanje u Srbiji pružiti idealnu mogućnost za rad na tržištu Balkana,  Evrope i Turske. U planu je očuvanje prepoznatljivosti proizvoda na koji su potrošači navikli u regionu ali uz rebrending proizvoda sa ciljem da budu prilagođeni savremenim potrošačima.

“Pre mnogo godina napravljen je možda najsjajniji poklon za Međunarodni dan žena, mnogo zanimljiviji od bilo kakvih luksuznih predmeta ili nakita. Na današnji dan osnovana je fabrika koja će svojim proizvodima za negu i lepotu vekovima oduševljavati generacije žena. Danas je 99. rođendan kompanije Dahlia, a njena priča je već‌ deo globalne istorije međunarodne kompanije Siberian Wellness. Dahlia ć‌e zajedno sa timom proslaviti svoj naredni vek, a nova faza u razvoju ove kompanije biće dodatni poklon za sve“, rekla je Tatjana Gorohovskaja – predsednica kompanije Siberian Wellness.

Podsećanja radi, početak rada kompanije Dahlia seže u daleku 1924. godinu, kada je drogerija koja se nalazila u samom centru Beograda, proizvodila kozmetičke preparate i bavila se prodajom najpoznatijih svetskih brendova  parfema, krema, pudera. Sinergija sa međunarodno poznatim i priznatim brendom Siberian Wellness doneće fabrici Dahlia nove mogućnosti za rast.

Simbolika datuma rođendana, pored isticanja dostignuća svih pripadnica ženskog pola ukazuje na privilegiju nastavka poslovanja fabrike Dahlia koja je – ženskog roda.