Najnovija takmičarska serija na HGTV-u smeštena je na 4000m nadmorske visine i podiže uloge odmeravanja snaga u renoviranju domova na potpuno novi nivo. „Takmičenje na planini“ premijerno se emituje od 12. aprila u 22:00 časa.

Tokom šest epizoda serije, tri sposobna tima pod vođstvom stručnjaka za građevinarstvo Rika Leona („Riko priskače u pomoć“), Kim Majls („Zvezda dizajna: Sledeća generacija“) i Kim Volf („Zašto sam dođavola kupio ovu kuću?“)  nadmeću se u unapređenju kuća na padinama planine u Brekenridžu u Koloradu. Čitava plejada zvezda HGTV ocenjivaće nedeljne izazove. Timovi će raditi na renoviranju sa ciljem uvećanja vrednosti dodeljene imovine, a u nadi da će osvojiti pravo na hvalisanje i nagradu od 50.000 dolara u gotovini.

Premijerna epizoda u prvi plan ističe preuređenje kuhinje i trpezarije koje će postaviti standarde za preobražaj svake planinske nekretnine, a koju će ocenjivati popularni par za renoviranje kuća na HGTV-u, Čelsi i Kol DeBoer („Divni topli dom“). Pobednicima izazova će dodeliti novčanu nagradu od 3.000 dolara. Dok pretvaraju dnevne i spavaće sobe, kupatila i spoljne prostore iz zapuštenih u očaravajuće, treneri će voditi svoje timove, bračne parove Amber i Trej Maskijareli iz Belera u Ohaju, Dejvida i Stivena St. Rasela iz Dorčestera u Masačustesu i Lajmari i Tonija Navara iz Blumingtona u Indijani.