Nova Huawei Health laboratorija pruža jedinstveno iskustvo korišćenja pametnih satova

Nedugo nakon lansiranja najnovijih gedžeta u Barseloni, kompanija Huawei je već preduzela sledeće korake kada je u pitanju strategija za nosive uređaje. Naime, u Helsinkiju je nedavno otvorena nova Health laboratorija u kojoj će se raditi na tehnološkim inovacijama u domenu nosivih uređaja, što potvrđuje da Huawei ostaje posvećen kvalitetu uređaja i potrebama svojih korisnika. Posebnu ulogu u ovoj laboratoriji ima najnoviji pametni sat Huawei Watch GT 4, koji korisnicima daje priliku da testiraju različite funkcije i unapređene algoritme koje nudi ovaj gedžet, sa posebnim akcentom na njegove inovacije u domenu zdravlja i fizičke aktivnosti.

Vrhunska oprema koja pokriva preko 20 sportova
Planovi za prvu Health laboratoriju u Evropi počeli su nakon što su Huawei i Ipsos sproveli istraživanje koje je pokazalo da 91% ispitanika želi da unapredi barem jedan aspekt svog zdravlja, dok polovina ispitanika nije zadovoljna svojim nivoom fizičke aktivnosti.
Imajući u vidu te podatke, nova Health laboratorija kreirana je u skladu sa sportovima i aktivnostima koji najviše zanimaju korisnike – istraživanja su pokazala da su neki od najpopularnijih sportova trčanje, skijanje, vožnja bicikla i plivanje. U otvorenom prostoru za treniranje u kojem se nalazi oprema za različite vrste vežbi, trake za trčanje, napredni simulator skijanja i bazen, korisnici, bilo da su početnici ili profesionalci, imaće priliku da testiraju i unaprede svoje fizičke sposobnosti.

Huawei Watch GT 4 – ključna uloga u budućim istraživanjima
Nedugo nakon lansiranja, Huawei Watch GT 4 privukao je veliku pažnju svojim elegantnim dizajnom i naprednim funkcijama praćenja zdravlja. Ipak, Health laboratorija otvorila je prostor za testiranje još jednog važnog aspekta ovog novog gedžeta – njegove sportske funkcije.
Naime, Huawei Watch GT 4 imaće važnu ulogu u istraživanjima, prvenstveno zahvaljujući novim funkcijama, koje obuhvataju Stay Fit merač kalorija, zatim Activity Ring i njegov holistički pristup fizičkoj aktivnosti, kao i preko stotinu sportskih režima koji fitness stavljaju u naučni okvir.

Jedna od ključnih funkcija je TruSport™ algoritam, koji je Huawei razvio upravo u Finskoj, u svom istraživačkom centru u Helsinkiju. Ovaj sistem za naučno upravljanje fizičkim aktivnostima na inteligentan način analizira sedam fizioloških parametara koji su najvažniji za sportske aktivnosti, kao što su maksimalna potrošnja kiseonika, kalorije, aerobni i anaerobni pritisak tokom treninga, opterećenje, vreme oporavka, predviđanje učinka i performanse u realnom vremenu tokom fizičke aktivnosti. Uz ove podatke, TruSport™ precizno kvantifikuje sposobnosti korisnika u trčanju, prati i analizira podatke, nudeći personalizovane savete i planove za dalji trening, i pomaže korisnicima da održe zdrave navike.


Sa druge strane, Stay Fit aplikacija koristi AI algoritam da bi unapredila preciznost u merenju potrošnje energije u skladu sa unosom i sagorevanjem kalorija. Aplikaciju pokreće najnoviji Huawei TruSeen™ 5.5+ algoritam za praćenje rada srca koji podiže preciznost u merenju sagorevanja kalorija na najviši nivo.

Budućnost nosivih uređaja i naučnog pristupa sportu
Health laboratorija predstavlja veliki korak u inovacijama ne samo za Huawei, već i za čitavu industriju, otvarajući prostor za partnerstva sa lokalnim i regionalnim institucijama. Osnivanje Huawei Health laboratorije u Helsinkiju potvrđuje posvećenost kompanije Huawei ne samo sofisticiranom dizajnu, već i inovativnoj tehnologiji u oblasti nosivih uređaja.