Tekst i foto: Lj. Ivanović

Raspevani i raspoloženi narodni umetnik Rusije, slavni operski pevač, bariton Vasilij Gerelo (Gerello) ovacijama publike je ispraćen sa koncerta održanog u Narodnom pozorištu u okviru događaja „Dani Ermitaža u Srbiji“.
Repertoar je bio raznolik, uvertire poznatih opera, arije, poznate pesme, a Vasilij Gereto, vidno raspoložan, izuzetnog glasa i izuzetnog scenskog nastupa, odmah je osvojio publiku koja je do poslednjeg mesta ispunila Narodno pozorište.


Pomagala mu je sopran Nazije Avinjeva, a orkestrom Narodnog pozorišta dirigovao je Čuveni ruski dirigent Mihail Golikov.
Tokom koncerta Vasilij Gerelo, inače italijanskih korena i italijanskog prezimena, uspostavio je blizak kontakt sa publikom, koja je, na njegovu inicijativu, tapšanjem u ritmu izvođenih numera, doprinela sjajnoj atmosferi.
Oduševljena publika je ruske umetnike nekoliko puta pozivala na bis, da bi oni na kraju na srpskom zapevali „Tamo daleko“. Gledaoci su im se odmah pridružili i, ustajući na noge, svi zajedno su zapevali ovu nama dragu pesmu.
Dugim aplauzom na nogama publika kao da je pokazivala da nije želela da se ovaj koncert završi.