Dijamant je tokom decembra pokrenuo društveno odgovorni projekat Zaokruži praznike dobrim delom, u okviru kojeg je prikupljeno više od 15.000 proizvoda, koji su donirani za Banku hrane Beograd. Ovaj projekat, koji se odvijao i putem Dijamantovih društvenih mreža, kroz specijalno osmišljen mehanizam, deljenjem objava na profilima (stori fotografije ili video sadržaja), prikupljena je velika količina hrane namenjene najugroženijim građanima. Istraživanja pokazuju da čak 450.000 ljudi u Srbiji nema mogućnost da priušti sve obroke u toku dana, pa je Dijamant osim pomoći u vidu donacije svojih proizvoda, na ovaj način dao i doprinos podizanju svesti o važnosti ove teme.

„Društvena odgovornost postala je neizostavni deo poslovanja kompanija koje prepoznaju svoju ulogu u postizanju pozitivnih promena. Iz tog razloga, odlučili smo da kraj godine, obeležimo deljenjem radosti i solidarnosti, kroz društveno odgovornu aktivaciju koju smo pokrenuli. Ponosni smo što smo novu 2024. započeli na human način i što smo zajedničkim naporima, uz naše zaposlene, ali i sve one koji su se pridružili inicijativi, uspeli da ispunimo zadati cilj i pružimo pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. Zaokruži praznike dobrim delom, nije samo odraz Dijamantove korporativne odgovornosti, već predstavlja nastavak naše posvećenosti stvaranju boljeg okruženja za sve“, izjavila je Sanja Titin, brend menadžer kompanije Dijamant i dodala da će se zrenjaninska uljara u narednom periodu potruditi da organizuje još društveno odgovornih aktivacija i projekata. 

Prilikom uručivanja donacije, Katarina Žigić Blagojević, predstavnik Banke hrane Beograd, istakla je da je cilj ove organizacije smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane u Srbiji, a da će donacija od strane kompanije Dijamant biti od velike pomoći u ostvarenju tog cilja. 

Banka hrane je humanitarna, neprofitna organizacija osnovana 2006. godine sa ciljem da doprinese širenju kulture promovisanja solidarnosti među građanima i podsticanju društveno odgovornog poslovanja. Sarađuje sa više od 200 organizacija i socijalnih ustanova širom Srbije, a njena glavna aktivnost sastoji se u prikupljanju i podeli namirnica najugroženijim kategorijama stanovništva u Srbiji.