Održana izborna Skupština Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova

Fotografije:  Delta Holding, Srspka Asocijacija uvoznika vozila i delova

Dosadašnja predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, Aleksandra Đurđević, Generalna direktorka Delta Auto grupe i potpredsednica Delta Holdinga, reizabrana je na mesto predsednice na izbornoj skupštini Asocijacije održanoj 11. juna. Aleksandra Đurđević će predsedavati Asocijacijom i u naredne dve godine, tj. do juna 2026.godine. 

Đurđević je na predlog Upravnog odbora izglasana jednoglasno, a pored izbora za predsednika Asocijacije, izabrani su i članovi Upravnog odbora, takođe sa dvogodišnjim mandatom:  

Danijel Begović (Star Import DOO)
Slobodan Pešić (Porsche SCG DOO)
Igor Ševo (Crossroad Adria DOO)
Robert Lukić (Toyota Srbija DOO)
Vladimir Nikčević (Adriatic Auto DOO)
Jelena Janićijević (Burnout DOO)

Aleksandra Đurđević dobila novi mandat


„U našoj zemlji postoji značajan prostor i potreba za uređenjem i unapređenjem tržišta vozila, kao i za stvaranjem povoljnijeg ambijenta, kako bi se sustigli globalni trendovi i tržište pripremilo za promene i nove tehnologije. Naša Asocijacija će nastaviti dijalog i saradnju sa relevantnim državnim i lokalnim institucijama, kao i sa nevladinim sektorom, kako bi se podstakao dalji razvoj infrastrukture za električna vozila i unapredio postojeći sistem finansijskih i nefinansijskih beneficija“, istakla je Đurđević.

Ona je dodala da će Asocijacija inicirati zakonsku regulaciju zabrane uvoza vozila koja su najveći zagađivači, nebezbedna i kao takva zabranjena za uvoz u većini zemalja. Predstvnici uvoznika će se i tokom narednog perioda zalagati za pojednostavljenje procedura prilikom kupovine električnih vozila i promovisanje bezbednosti u saobraćaju.

Skupština je takođe jednoglasno potvrdila da član Upravnog odbora Asocijacije i generalni direktor Keos d.o.o. Milan Belin zadržava mesto predsednika Grupacije uvoznika vozila pri Privrednoj komori Srbije. Tom prilikom Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova potvrdila je I izveštaj o radu, finansijskom poslovanju, budžet i plan za naredni period.