.

Photo: HBO Max Promo

Film prati život dansko-francuske umetnice Apolonije Sokol u rasponu od 13 godina, beležeći njen razvoj kao umetnice i njenu jedinstvenu ličnost. Dokumentarac je intiman prikaz umetnice i prijateljstva između nje i rediteljke Lee Glob.

Apolonija je poljsko-francuskog porekla i prava je predstavnica današnjeg kosmopolitskog načina života. Pratimo njene tinejdžerske godine u Danskoj, boemski život tokom studija umetnosti u Parizu, njene prve korake u umetničkom svetu u SAD-u i napokon veliko priznanje u Rimu. Takođe imamo jedinstveni uvid u razvoj njenog karaktera i njene lične izjave koje se vremenom menjaju i različitim iskustvima koje joj život nudi.

“Naša koprodukcija „Apolonija, Apolonija“ autorke Lee Glob intimno istražuje 13-godišnje putovanje talentovane slikarke, rasvetljavajući važnost negovanja jednakih uslova i predstavljanja za umetnice u usponu, posebno žene, dok nastoje da ostave trag u umetničkom svetu i slave svoje početne uspehe. Kroz njenu otpornost i kreativnost, priča naše protagonistkinje postaje dirljiv odraz transformativne moći jednakih mogućnosti u potrazi za umetničkom izvrsnošću”, izjavila je Hanka Kastelicova, VP HBO Max dokumentaraca.

Dokumentarac „Apolonija, Apolonija“ se može pohvaliti osvajanjem 13 festivalskih nagrada kao što je glavna nagrada na IDFA-i, gde je debitovao prošlog novembra, nagrade na CPH:DOX u Kopenhagenu, zatim nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Hong Kongu i Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji, kao i četiri nominacije na 39. dodeli IDA Documentay Awards.

Ovaj dokumentarni film je koprodukcija između HBO Maxa i Danish Documentary Productiona. Lea Glob je scenaristkinja, rediteljka i snimateljka, dok je Izabela Lopuh producentkinja za HBO Max. Izvršni producenti su Eva Mulvad, Mikala Krog, Sigrid Dekier i Pernil Rouz Groni, a izvršna producentkinja za HBO Max je Hanka Kastelicova.

Pogledajte trejler filma:

O HBO Maxu
HBO Max™ je striming platforma koja nudi zabavu vrhunskog kvaliteta. HBO Max nudi širok izbor serija, filmova i specijala za gledaoce svih uzrasta, od kultnih produkcija HBO, Warner Bros., DC, Max Originals sadržaja i blockbuster filmova. Striming platforma je prvobitno lansirana u SAD-u u maju 2020. godine, a u junu 2021. predstavljena je jeftinija opcija pretplate s reklamama. Trenutno dostupan na 61 teritoriji, HBO Max je započeo globalno širenje prošlog leta, lansiranjem na tržištima u Latinskoj Americi i Karibima, nakon čega je usledio ulazak na evropsko tržište s lansiranjem usluge u nordijskim zemljama, Španiji, Portugaliji, Holandiji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.