Eko forum Zlatibor 2024, održava se od 20. do 22. maja u hotelu “Zlatibor”.  

Svečano otvaranje biće upriličeno uz prisustvo predstavnika Vlade Republike Srbije, resornih ministarstava i diplomata. Nakon otvaranja, slede predavanja eminentnih stručnjaka na teme: klimatske promene, ESG principi, CBAM, cirkularna ekonomija, održivi turizam, smanjenje karbonskog otiska, edukacija, reciklaža i upravljanje otpadom.

Poseban segment foruma biće posvećen zdravlju, gde će specijalisti predstaviti uticaje ekologije na ljude, uz poseban osvrt na sve češće kardiovaskularne probleme i povezanost, uz predavanje dr. sci. Dejanom Spiroskim, kardiologom.

Na Kraljevom trgu i glavnom parkingu biće priređen tematski sajam, gde će biti predstavljena električna i hibridna vozila kao i električni trotineti koje će moći posetioci da probaju uz podršku firme “Dualtron”.

Pored inovativnih predavanja, Eko forum Zlatibor 2024 nudi i raznovrsne dodatne aktivnosti, kao što je revijalna vožnja ekološkim vozilima u saradnji sa “BalkanSquare”.

Zlatni sponzor je “E reciklaža”– njihovo angažovanje u oblasti upravljanja posebnim vrstama otpada kroz pozitivne primere iz prakse i ukazivanjem na prilagođavanje novim trendovima od vitalnog su značaja za održivi razvoj.

Ovaj događaj organizuje se pod pokroviteljstvom kompanije “Vozim na struju”, lidera u promovisanju e-mobilnosti i ekoloških alternativa gorivima, koja stoji iza niza uspešnih radionica, konferencija i simpozijuma.

“Ovog puta širimo horizonte i nudimo širok spektar tema koje su aktuelnei nedovoljno istražene. Eko forum neće biti ograničen samo na Zelenu agendu, već ćemo se posvetiti svim aspektima održivog razvoja”, kazala je Zorana Đorić, član Organizacionog odbora Eko foruma.