Er Srbija i Džetblu uspostavili su kod-šer saradnju zahvaljujući kojoj će letovi kompanije Džetblu putnicima srpskog nacionalnog avio-prevoznika biti dostupni na veb sajtu www.airserbia.com.

Počev od 26. jula 2023. godine, Er Srbija je postavila svoj „JU“ kod na 25 destinacija u okviru Džetblu mreže, dok je Džetblu postavio svoj „B6“ marketing kod na direktne letove Er Srbije od Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku (JFK) i Međunarodnog aerodroma O’Her u Čikagu (ORD) do beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ (BEG). Džetblu planira da u skorijoj budućnosti postavi svoj „B6“ kod i na druge letove između Beograda i određenih destinacija u Evropi.

„Veoma se radujemo saradnji sa kompanijom Džetblu i verujemo da će ona znatno unaprediti mogućnosti putovanja između Sjedinjenih Američkih Država i destinacija u okviru mreže Er Srbije, naročito onih u oblasti šireg Balkana“, izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

„Kontinuirano se trudimo da proširujemo partnerstva i tako klijentima ponudimo još više mogućnosti. Sa Er Srbijom od 2016. godine imamo odlično međulinijsko partnerstvo i vidimo veliki potencijal u našoj novoj kod-šer saradnji“, rekao je Robin Hejs, generalni direktor kompanije Džetblu. „Putnici Er Srbije su dobrodošli na našim letovima, a na raspolaganju su im i naše povoljne avio-karte i sjajna usluga.“

O kompaniji Džetblu 

Džetblu (JetBlue) je njujorška avio-kompanija i vodeći avio-prevoznik u Bostonu, Fort Loderdejl-Holivudu, Los Anđelesu, Orlandu i San Huanu. Putnicima Džetblu kompanije na raspolaganju su letovi do više od 100 destinacija širom Sjedinjenih Američkih Država, Latinske Amerike, Kariba, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske. Za dodatne informacije posetite jetblue.com

O Er Srbiji 

U putničkom i teretnom saobraćaju, Er Srbija leti do više od 80 redovnih i čarter destinacija u Evropi, na Mediteranu, Severnoj Americi, Aziji i Africi. Posredstvom partnerskih avio-kompanija u prilici je da ponudi letove do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji, Severnoj Americi i Africi. Pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, Er Srbija u Srbiji leti i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, kao i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva. Er Srbija je članica Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA).