Er Srbija je 15. aprila 2023. godine, letom JU820 u 12:40 časova, uspostavila direktan avio-saobraćaj između Beograda i Izmira, dok je letom JU490 u 13:15 pokrenula direktnu liniju do Lisabona. Do trećeg najvećeg grada u Turskoj, nacionalna avio-kompanija leteće dva puta nedeljno, svake srede i subote, a do prestonice Portugala saobraćaće utorkom i subotom.

Inauguracioni letovi Er Srbije dočekani su na aerodromu „Adnan Menderes“, smeštenom 18 kilometara južno od Izmira na putu za Selčuk, Efes i Pamukale, kao i na aerodromu „Humberto Delgado“, udaljenom sedam kilometara od Lisabona.

“Uvođenjem Izmira u našu mrežu dodatno smo osnažili prisustvo Er Srbije u Turskoj i približili Balkan i Anadoliju. Nedaleko od Izmira nalaze se neka od najpoznatijih letovališta i istorijskih znamenitosti, što ga čini još zanimljivijim za turiste. Verujemo da će im direktna avio-veza biti jedan od odlučujućih faktora prilikom izbora naredne destinacije koju žele da posete na istoku. U suprotnom smeru od Izmira nalazi se magični Lisabon. Današnjim letom otvorili smo vrata grada u kojem se nostalgične i melanholične fado pesme pevaju uz gitaru. Ne morate razumeti reči da biste osetili emociju. Dovoljno je posetiti neku od ’casas de fado’ u naseljima Alfama, Mouraria ili Bairro Alto i brzo ćete shvatiti zbog čega je Lisabon jedna od najtraženijih tačaka na turističkoj mapi sveta. Portugal je zemlja sa izuzetnom lepezom različitih pejzaža, puno slobodnih aktivnosti i jedinstvenog kulturnog nasleđa, gde se tradicija i modernost spajaju u savršenoj harmoniji. Poznat je i po vrhunskoj kuhinji, finim vinima i gostoljubivim ljudima“, kaže Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Izmir je jedan od najstarijih turskih gradova. Oduvek je bio privredni i kulturni centar i važna tačka pomorskih puteva. Danas je jedan od najvažnijih lučkih gradova na Mediteranu, koji krase zadivljujuće peščane plaže i tirkizno Egejsko more. Zahvaljujući mediteranskoj klimi, sunčan je tokom cele godine.

Nacionalna avio-kompanija iz Izmira, preko Beograda, omogućava dobre avio-veze sa Berlinom, Frankfurtom, Diseldorfom, Cirihom, Bečom, Ljubljanom, Zagrebom, Budimpeštom, Podgoricom, Amsterdamom, Parizom, Rimom, Milanom i Nirnbergom.

Portugal krase blaga klima, 3000 sunčanih sati godišnje i 850 km prekrasnih plaža okupanih Atlantskim okeanom. I Lisabon se može pohvaliti klimom koja privlači turiste svih 365 dana godišnje. Letnje temperature rashlađuje atlantski povetarac, dok su zime blage i tople. Smešten je na sedam brda sa kojih se pruža fantastičan pogled na slikovit, romantičan i živopisan grad. Plaže su samo par minuta udaljene od centra, što ga čini posebno interesantnim. Jedna od najsunčanijih prestonica Evrope sasvim sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Er Srbija putnicima pruža dobru povezanost iz Lisabona, preko Beograda do Atine, Larnake, Istanbula, Ciriha, Podgorice, Bukurešta, Skoplja, Ohrida, Soluna, Sofije, Budimpešte, Beča, Zagreba, Tivta, Tirane, Ljubljane, Sarajeva i drugih gradova u mreži. 

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.