Er Srbija će u saradnji sa Aerodromom Mostar od aprila do oktobra 2024. godine realizovati redovan putnički avio-saobraćaj između Beograda i Mostara. Planirano je da se letovi obavljaju tri puta nedeljno, ponedeljkom, petkom i nedeljom, avionom tipa embraer E175.


„Er Srbija se krajem 2023. godine javila na Javni poziv za uspostavljanje redovnih letova za 2024. godinu koji je raspisao Aerodrom Mostar u vezi sa uvođenjem direktne avio-linije između Beograda i Mostara. Već u prvim danima januara doneta je odluka o prihvatanju naše ponude. Posle usaglašavanja tehničkih detalja i potpisivanja ugovora, avio-karte će biti puštene u prodaju, što nas očekuje u narednim nedeljama“, istakao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.


Uvođenjem direktne avio-linije između Beograda i Mostara, Er Srbija širi svoje prisustvo u Bosni i Hercegovini, ujedno doprinoseći jačanju privrednih, ekonomskih i svih drugih veza. Ti letovi povezaće dva grada, ali i omogućiti dobru povezanost Mostara, preko Beograda, sa brojnim gradovima u Zapadnoj i Severnoj Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.
Mostar spada među najpopularnije turističke destinacije u Bosni i Hercegovini. Čuveni Stari most, koji je svojevrsno obeležje grada, se zajedno sa Starim Gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO.
Uvođenjem Mostara u svoju mrežu destinacija, Er Srbija će leteti do čak 17 gradova u zemljama bivše Jugoslavije.
Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.