Izložba zapanjujućih personalizovanih artikala izloženih u Hali 12, štand G20 gde Epson predstavlja brojne mogućnosti tehnologije mikro-proizvodnje.

Epson predstavlja svoj prvi UV flatbed štampač malog formata (SC-V1000) i novi početni DTG hibridni štampač (SC-F1000) po prvi put na Fespi 2024. godine.

Epsonova tema ove godine je personalizacija štampe kroz mikroproizvodnju i kompanija će izložiti vrhunski dizajnirane personalizovane štampane predmete na štandu G20, hala 12 na Fespa 2024 od 19. do 21. marta u Amsterdamu.

„Fespa ove godine ima za cilj da pokaže kako Epsonova tehnologija štampe za mikroprodukcijesvim kompanijama koje proizvode personalizovane i unikatne proizvide“, izjavio je Marko Đurić iz odeljenja za komercijalnu i industrijsku štampu kompanije Epson  za Balkan. „Različitost primene i ove tehnologije štampe donosi fleksibilnost i naprednu primenu, uključujući najnovije modele za  sublimaciju, DTG/F štampu i UV) štampače.“

Na štandu ove godine, Epson će po prvi put prikazati svoj novi SureColor-V1000 A4 flatbed UV štampač i svoj osnovni DTG model SureColor-F1000.

Epson SureColor-V1000 A4 UV flatbed štampač je dizajniran da zadovolji potrebe preduzeća u industriji promotivnih poklona. Veoma kompaktan i pristupačan, SC-V1000 štampa na širokom spektru podloga debljine do 70 mm, uključujući akril, polikarbonat, PVC, aluminijum, metal, poliester, penastu ploču, stiren, drvo i kamen, što ga čini idealnim za kreiranje promotivnih i personalizovanih stvari. Novi SC-V1000 UV ravni štampač će biti zanimljiv za širok spektar preduzeća, od prodavaca fotografija i malih proizvođača do štampača za onlajn trgovine i atrakcija za posetioce, kao što su tematski parkovi.

Epsonov SureColor-F1000 DTG/F štampač je prvi početni DTG štampač koji može da štampa direktno na tamnim i svetlim tkaninama. Završavajući Epsonov vodeći asortiman hibridnih DTG i DTF (Direct-to-Film) štampača, SC-F1000 će biti od posebnog interesa ljude sa hobijima, prodavce i preduzeća koja zahtevaju isplativo rešenje sa fleksibilnošću za štampanje na različitim vrstama tkanina. SC-F1000 je jedini štampač u svojoj kategoriji koji uključuje belo mastilo, što mu omogućava da štampa direktno na tamnoj odeći i na filmu. Ovo omogućava proizvođačima da štampaju na mnogim artiklima kao što su majice, duksevi, torbe, i jastuci, i idealno je za kompanije koje pružaju štampanje u prodavnicama u kratkom roku.

Uz SureColor-F1000 na štandu G20 biće Epsonov nedavno lansirani DTG/F hibrid SureColor F2200 koji je dizajniran za kompanije koje tek započinju poslovanje ovog tipaili preduzeća srednjeg obima koja zahtevaju visok nivo fleksibilnosti, tačnosti i brzog obrta. Dizajniran da proizvodi složene dizajne na različitim odevnim predmetima, SureColor F2200 koristi Epsonovu naprednu tehnologiju glave za štampanje PrecisionCore MicroTFP da obezbedi brže štampanje i brzinu obrade podataka, što rezultira povećanjem produktivnosti do 25% u odnosu na model iz prethodne serije, uz nepromenjen visok kvalitet kvalitet štampe.

Ove godine na štandu na Fespi biće prikazan i Epson-ov nedavno lansirani 17-inčni štampač za fotografije i likovnu proizvodnju. Novi SureColor-P5300 kombinuje naprednu tehnologiju Epson SC-P700/P900 sa fleksibilnošću i proizvodnim mogućnostima Epson SC-P5000 i dizajniran je prema potrebama profesionalnih fotografa, likovnih umetnika, dizajnerskih agencija i maloprodaje fotografija prodavnicama. SC-P5300 nudi izuzetan kvalitet slike zahvaljujući doslednosti i preciznosti Epsonove tehnologije i Micro Piezo glave štampača, kao i optimizovanim rasponom boja i UltraChrome Pro10 mastilom sa ljubičastom bojom kao standardnom. Štampač takođe nudi BEO (Black enhanced overcoat) i carbon black režim za štampanje crne boje sa najvećom gustinom, kao i poboljšani kontrast, bolji tonalitet boja i smanjeni bronzani odsjaj u tamnim delovima na sjajnim medijima.

Modeli koji će biti predstavljeni ove godine su sledeći:

  • Epsonov kompaktni SC-F100 A4 štampač za sublimaciju boje dizajniran da proširi poslovne mogućnosti visokokvalitetnom štampom na širokom spektru poklona i promotivne robe. Nivoi kvaliteta i konzistentnosti se postižu pomoću Epsonove glave za štampanje PrecisionCore MicroTFP i tabele za pretragu (LUT) koja je dizajnirana za promotivnu robu i poklone, kao i za čvrste podloge.
  • Prvi Epsonov štampač za sublimaciju boje od 24 inča – SC-F500 – razvijen je da pomogne preduzećima koja se bave promocijom , foto studijima, proizvođačima odeće i fotokopirnicama da povećaju izbor za kupce kroz fleksibilno, visokokvalitetno štampanje
  • Nedavno lansirani SC-F6400H 44-inčni, 6 boja sublimacioni štampač koji omogućava preduzećima da se prošire na nove tržišne niše, pošto prošireni setovi mastila mogu da postignu širi spektar boja sa narandžastom i ljubičastom, smanje zrnastost svetlo cijan i magenta boja ili štampa prave fluorescentne boje sa fluorescentnom ružičastom i žutom.

Marko Đurić zaključuje: „Mnoga mala i srednja preduzeća koriste Epsono tehnologijedigitalnog štampanja za proizvodnju i maloprodaju jedinstveno dizajniranih, potpuno personalizovanih artikala, tako da ćemo ove godine pokazati mnogo lepih primera ovih artikala na našem štandu. Štand će biti predstavljen kao izlog sa mnogo šarenih primera, od personalizovanih majica, fotografija i aplikacija na platnu do notesa, futrola za telefone, magneta, podmetača i flaša za vodu.”

O kompaniji Epson:
Epson je globalni lider na polju tehnologije posvećen cilju da postaje nezamenjiv za društvo kada je u pitanju povezivanje ljudi, stvari i informacija uz pomoć svojih originalnih, efikasnih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Kompanija je fokusirana na inovacije i prevazilaženje očekivanja kupaca u inkdžet tehnologiji, vizuelnim komunikacijama, nosivim uređajima i robotici. Epson je ponosan na svoje doprinose u razvijanju održivog društva i na stalne napore ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Predvođena japanskom korporacijom Seiko Epson, međunarodna Epson grupa ostvaruje godišnju prodaju od preko bilion japanskih jena. global.epson.com 

Ekološka vizija 2050 – eco.epson.com