Tu je osvežena Try Galaxy aplikacija

Era mobilne veštačke inteligencije je stigla i polako donosi nove inovacije u svet tehnologije. Podstknut veštačkom inteligencijom, Samsung je napravio značajna ažuriranja aplikacije Try Galaxy kako bi uključio i opcije kao što su Live Translate, Chat Assist, Note Assist, Photo Assist i Circle to Search sa Google-om na više uređaja, tako da i oni neodlučni mogu doživeti Galaxy AI, bez menjanja svog pametnog telefona.

Aplikacija Try Galaxy, koja je ranije bila prilagođena iOS korisnicima, sada je prvi put dostupna na svim Android uređajima, uključujući i starije Samsung Galaxy modele, čime još više korisnika može istražiti najnovije funkcije Galaxy S24 serije i One UI 6.1 korisničkog interfejsa.

Šta je novo: Istraživanje Galaxy AI kroz widgete i tutorijale

Ažurirana aplikacija Try Galaxy simulira iskustvo gledanja stvarnog početnog ekrana Galaxy S24 uređaja. Kada korisnici uđu u aplikaciju, videozapisi i interaktivni sadržaj pomažu im u snalaženju u najnovijem interfejsu.

Novi widget predstavlja napredne alate kamere i osnovne opcije pokretane veštačkom inteligencijom koje su prvi put predstavljene u Galaxy S24 seriji. Tako korisnici imaju priliku da pogledaju kratke videozapise koji predstavljaju i pojašnjavaju svaku opciju, te da dožive kako se one mogu koristiti u svakodnevnom životu. Kada korisnik pregleda određenu stavku, ona će se automatski označiti kvačicom za lakše praćenje napretka.

Među alatima koje će zainteresovani korisnici moći da isprobaju kroz „probnu vožnju“, Samsung je izdvojio sledeće:

  • Live Translate: Korisnici sada mogu komunicirati bez jezičnih barijera za vreme telefonskih poziva u oba smera, uz prevod u stvarnom vremenu integrisan u izvornu aplikaciju. Takođe, bez napora mogu komunicirati sa taksistom ili rezervisati restoran u stranoj zemlji sa prevodima glasa i teksta telefonskih poziva, podržanim na 13 jezika.
  • Note Assist: Zapisivanje beleški dolazi uz primanje trenutnih sažetaka koje generiše AI za njihovu lakšu i pregledniju organizaciju. Ovo omogućava pretvaranje dugačkih odlomaka u teze sa naslovima za još veću preglednost, uz automatsko oblikovanje, proveru pravopisa i prevode.
  • Chat Assist: Ovaj alat omogućava prilagođavanje tona tekstualnih poruka za bilo koju priliku, od profesionalne do neformalne. Korisnici tako mogu poslati uređen dnevni red sastanka šefu i razgovarati sa prijateljima iz stranih zemalja na francuskom ili španskom jeziku. AI ugrađen u Samsung tastaturu takođe može prevesti poruke u stvarnom vremenu na 13 jezika kako bi korisnici mogli bolje da komuniciraju uprkos kulturnim i jezičkim barijerama.
  • Photo Assist: Stvaranje savršenih snimaka sada je moguće uz pomoć Generative Edit, AI alata koji korisnicima omogućava promenu veličine, premeštanje ili čak uklanjanje objekata unutar fotografija. Edit Suggestion prilagođava kompoziciju fotografije u trenutku, dok Erase Reflection automatski uklanja neželjene senke i refleksiju svetla.
  • Circle to Search with Google: Pretraživanje željenih predmeta ili detalja sa fotografija sada je moguće bez prebacivanja aplikacija i otvaranja pregledača. Kada korisnici primete nešto što im se sviđa u objavi na društvenim mrežama, dugim pritiskom na početni gumb i zaokruživanjem predmeta na fotografiji mogu dobiti trenutne i korisne rezultate pretrage o željenom predmetu. Pretraga pokretana veštačkom inteligencijom će pružiti rezultate zavisno od lokacije korisnika. 

Osim AI funkcija, widget predstavlja i napredne alate kamere serije Galaxy S24.

Kroz video uputstva za korišćenje snimljene iz prve ruke, korisnici mogu naučiti kako snimati jasne, svetle fotografije noću i izdaleka koristeći Nightography Zoom, snimati stabilne videozapise subjekata koji se kreću velikom brzinom sa opcijom Super Steady i snimati impresivne portrete i selfije u portretnom načinu.

Dodatna ažuriranja i dostupnost

Korisnici u aplikaciji takođe mogu pogledati nove Galaxy teme ili pozadinske slike izvan Wallpapers menija, ponuđene na Galaxy S24 Ultra. Dodatno, za preuzimanje su dostupne i tri vrste Art Wallpapers pozadina ekrana, uključujući grafite i pop art.

Kako bi saznali više o Galaxy ekosistemu, korisnici mogu povući informacijske kartice koje predstavljaju funkcije poput onih za višestruke povezanosti uređaja, mogućnosti deljenja datoteka i podataka dostupnih kroz Samsung Health aplikacije. Za brzi uvod u najnovije preklopno iskustvo, korisnici mogu pogledati i uvodne videozapise koji prikazuju rad Galaxy Z Flip5 i Z Fold5.

Aplikacija Try Galaxy trenutno podržava 20 jezika u 120 zemalja i dosegla je više od 18 miliona kumulativnih preuzimanja od svog predstavljanja 2022. godine. Svi zainteresovani korisnici mogu preuzeti novu Try Galaxy aplikaciju, skenirajući QR kod ili klikom na trygalaxy.com.

 ###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, uređaja za domaćinstvo, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja, te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.