Trčanje predstavlja jednostavan, a opet efikasan način da ojačate mišiće i poboljšate rad srca. Ipak, nakon nekog vremena, trčanje ujednačenim tempom prestaje da stimuliše nervni sistem, zbog čega dolazi do umaranja i problema sa disanjem kada pokušate da povećate brzinu. Ako se suočavate sa ovim problemom, savršeno rešenje za vas je intervalno trčanje. U ovom tekstu predstavljamo vam sve što treba da znate o intervalnom trčanju, kao i pametnog saputnika Huawei Watch GT 4 koji će vam pomoći da ostvarite željene rezultate.

Šta je intervalno trčanje?

Intervalno trčanje podrazumeva da tokom jednog treninga sprint visokog intenziteta kombinujete sa intervalima odmora u vidu džoginga ili brzog hodanja. Na taj način, laganiji tempo omogućava kratak predah i pripremu za sledeću fazu sprinta. Intervali odmora ne smeju da traju predugo, kako se rad srca i pluća ne bi previše usporio i kako se ne bi izgubio efekat treninga, ali ni previše kratko, jer na taj način nećete povratiti dovoljno energije kako biste u sledećoj fazi dostigli željenu brzinu.

Zašto vam je potrebno intervalno trčanje?

Na prvom mestu, intervalno trčanje stimuliše pravilan rad srca i pluća, tako da vremenom vaš organizam postaje jači, pokretniji i bolje koristi kiseonik. Mišićna vlakna koja su zadužena za snažne nalete brzine će se takođe brže aktivirati, i zahvaljujući tome više nećete ostajati bez daha prilikom sprinta.

Takođe, intervalno trčanje je efikasan način da održavate veću brzinu na duži vremenski period, što je odlično ako se pripremate za trku. Još jedna važna prednost intervalnog trčanja jeste to što ova aktivnost povećava toleranciju na mlečnu kiselinu. Drugim rečima, intervalno trčanje smanjuje nivo mlečne kiseline u krvi, tako da ćete vremenom sve duže moći da trčite željenom brzinom, a da se pritom ne zamarate.

Kako izgleda efikasna sesija intervalnog trčanja uz Huawei Watch GT 4?

Kada je reč o intervalnom trčanju, najvažnije je imati na umu da se intervali moraju pravilno smenjivati i da je tokom intervala potrebno održavati ravnomeran tempo. Da bi se postigli željeni efekti ovakvog treninga, potrebno je da u početku ne trčite prebrzo, kao i da održavate pravilan položaj tela kako bi se osigurala glatkoća pokreta.

Poslednji Huawei pametni sat, Huawei Watch GT 4, donosi preko 100 različitih sportskih režima, a jedan od njih je i režim za intervalno trčanje, koji vam donosi opcije za podešavanje trajanja zagrevanja, sprinta, istezanja, kao i intervala za odmor, a tu je i broj ciklusa trčanja, tako da na praktičan način možete organizovati trening prema svojim ličnim potrebama. Takođe, kako Huawei Watch GT 4 obezbeđuje optimalno funkcionisanje jednu do dve nedelje između punjenja, te će vam vaš pametni saputnik biti dostupan u svakom trenutku. Uz fantastičnu bateriju, pametne sportske režime, kao i funkcije za praćenje vitalnih funkcija, Huawei Watch GT 4 je idealan gedžet za sve one koji žele da se upuste u nove fitness avanture i ostvare željene rezultate.

###

O kompaniji Huawei Consumer BG

Proizvodi i usluge kompanije Huawei su dostupni u više od 170 država i koristi ih trećina svetske populacije. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj je otvoreno u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer BG je jedna od tri poslovne jedinice firme Huawei i pokriva pametne telefone, računare i tablete, nosive uređaje i klaud usluge, itd. Globalna mreža firme Huawei je izgrađena na 30-godišnjoj stručnosti u industriji telekomunikacija i posvećena isporuci najnovijih tehnoloških otkrića klijentima širom sveta.