Drugi pišu: dmotion.rs

Kawasaki Versys 1000 SE Grand Tourer na probi – upoznali smo model sa kojim smo se teška srca oprostili

Kawasaki Versys 1000 SE Grand Tourer na probi – upoznali smo model sa kojim smo se teška srca oprostili i to ne samo zbog završetka moto sezone. Kawasaki Versys 1000 SE Grand Tourer na našu probu došao je u najvišem paketu opreme i uz činjenicu da nije ni najsnažniji ni najlakši ni najjeftiniji u svom segmentu, ali je dokazao da podaci iz tabela nisu jedino merilo, a da je i te kako važno ono subjektivno što se oseti u vožnji.

Kawasaki Versys 1000 SE Grand Tourer

U svojoj ponudi Kawasaki ima model Versys od 2012. godine, kada je lansiran sa četvorocilindarskim agregatom koji je svoju osnovu imao u modelu Kawasaki Z1000. Za sezonu 2023. Kawasaki Versys 1000 SE je prošao kroz osvežavanje i dobio nekoliko bitnih novina, dodajući nove tehnologije na već robusnu i pouzdanu osnovu.
Svoj model Versys 1000 SE Kawasaki je pažljivo pozicionirao među konkurenciju koje ima sa svih strana i sa raznih kontinenata. Dok se sa jedne strane vodi borba ko će u što lakši motocikl ugraditi što više konjskih snaga u poteri za performansama, Kawasaki ide drugim, svojim putem, nudeći model za vozače koji ne traže ultimativne performanse, a ni temu za razmetanje brojkama u “bajkerskim divanima”. Šta više, Kawasaki to radi detaljno činjenicom da nudi čak tri verzije modela Versys – osnovni Versys 1000, Versys 1000 S i Versys 1000 SE. Razumljivo, razlike su povelike u opremi i ceni, ali proizvođač nudi mogućnost izbora.

Kompletan tekst…