• Max će prvo biti dostupan u Centralno-istočnoj Evropi, Skandinaviji i Pirinejskom poluostrvu
  •  Ubrzo nakon sledi lansiranje u Francuskoj, Poljskoj i Holandiji
  • Druga sezona serije „Kuća zmaja“ premijerno se prikazuje na Max-u  u Evropi 17. juna
  • Max će biti jedino mesto na kome će se uživo videti svaki trenutak Olimpijskih igara Pariz 2024. u 25 evropskih zemalja u kojima će Max biti dostupan

Warner Bros. Discovery je objavio da će Max, unpređena platforma za strimovanje, biti lansiran u prvim evropskim zemljama 21. maja. Max objedinjuje HBO Max program koji se ne sme propustiti, zanimljive sadržaje iz stvarnog života koje nudi Discovery i sve akcije svetske klase iz Eurosport premium pretplatničke usluge kako bi pružio potpuno iskustvo gledanja za celo domaćinstvo, uz premijerne TV emisije, nove i kultne filmove, nezaobilazne sportove i vodeće TV mreže u odabranim zemljama, po prvi put  na jednom mestu.

Max će postati dostupan 21. maja širom Centralno-istočne Evrope*, Skandinavije i Pirinejskog poluostrva. Zatim, 11. juna, Max će biti lansiran u Poljskoj i Holandiji, kao i Francuskoj, prvoj novoj zemlji u kojoj je WBD pokrenuo striming platformu u poslednje dve godine. Usluga će biti dostupna i u Belgiji od 1. jula**. Ova lansiranja znače da će Max biti dostupan u 25 evropskih zemalja i 65 zemalja i teritorija širom sveta nakon lansiranja u SAD u maju 2023. i lansiranja u Latinskoj Americi i na Karibima ranije ove godine.

JB Perete, predsednik i izvršni direktor, Global Streaming & Games u Warner Bros. Discovery, najavljujući predstavljanje Max platforme na TV festivalu Series Mania, rekao je:

„Max je dom za Warner Bros. Discovery striming i gradi se na našem dugom nasleđu u Evropi, donoseći zajedno neverovatne aspekte zabave koja definiše kulturu naših usluga i mreža, i sve to na jednom mestu. Od serije Kuća zmaja do Olimpijskih igara Pariz 2024, bez obzira na vaše raspoloženje ili priliku, Max ima za svakoga ponešto.”

Džejmi Kuk, generalni menadžer za CEE region, Bliski istok i Tursku, EMEA Creative & Pay TV u Warner Bros. Discovery, rekao je:

„Izuzetno sam uzbuđen što će Max doći u Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i pet drugih regiona na centralnom istoku Evrope***, jer označava naredno poglavlje velikog nasleđa u ovom regionu. Max će donositi najupečatljivije globalne hitove, nastaviće da bude mesto za gledanje lokalnih nagrađivanih dokumentarnih filmova i serija kao što su „Apolonija, Apolonija“, „Pianoforte“, „Spy/Master“ i „Vika!“, ali i za nove uzbudljive priče kao što je „Kuća zmaja“, „Poljubite budućnost“ i dokumentarni film „Nebo iznad Zenice“, koje ćete nakon lansiranja sve moći da gledate na jednom mestu.”