• Mercedes-Maybach S 580 e (preliminarne vrednosti, kombinovana potrošnja goriva, ponderisana: 1,0 0,8 l/100 km, kombinovana CO2 emisija, ponderisana: 23 18 g/km, kombinovana potrošnja električne energije, ponderisana: 25,0 22,9 kVh/100 km) označava početak nove ere za brend sa više od 100 godina tradicije.
  • Sa električnim dometom do 100 kilometara (WLTP)1 u zavisnosti od konfiguracije vozila i snagom električnog pogona od 110 kW/150 ks, luksuzna limuzina može da putuje bez CO2 emisije, kako u gradu tako i na međugradskim putovanjima .
  • Mercedes Maibach S 580 e će u početku biti dostupan u Kini, a zatim na Tajlandu, u Evropi i drugim zemljama.

Štutgart. Brend Mercedes-Maybach smatran je merilom za automobilski luksuz, stil i status otkako su Vilhelm i Karl Majbah počeli da prave automobile 1921. godine. Njihov cilj je bio da stvore „najbolje od najboljeg“, a ova težnja nastavlja da karakteriše jedinstvenu auru brenda Mercedes-Maybach do danas. Legendarni brend se neprestano unapređuje kako bi premašio najveća očekivanja izvanrednog. I to sa uspehom: trenutna Mercedes-Maybach S-Klasa ima stalno rastuću potražnju od lansiranja na tržište 2021. godine.

„Sa našim prvim plug-in hibridnim modelom, kombinujemo luksuzno iskustvo tipično za Maybach sa vožnjom bez emisija u električnom režimu vožnje. Mercedes-Maybach S 580 e predstavlja ključni korak u transformaciji našeg brenda i nasleđa u električnu budućnost. Naš prvi potpuno električni model predstavićemo već 2023.”-smatra Daniel Lescow, Head of Mercedes-Maybach at Mercedes-Benz Group AG

Mercedes-Maybach S 580 e otvara još impresivnije iskustvo tišine. U čisto električnom režimu vožnje, već izuzetno tiha unutrašnjost postaje još tiša. Limuzina klizi gotovo nečujno i bez lokalnih emisija. Karakteristike specifične za električnu vožnju diskretno su integrisane sa ekpertizom tipičnom za brend Maybach – kao što je skrivena utičnica za punjenje na levoj strani vozila i plavi naglasci u farovima ili stanje punjenja baterije na instrument tabli.

Osnova hibridnog pogona je visoko efikasan linijski šestocilindrični motor iz trenutne generacije Mercedes-Benz benzinskih motora, koji kombinuje 270 kW/367 KS snažnih performansi sa niskom potrošnjom goriva i emisijom izduvnih gasova. Kombinovana snaga sistema od 375 kW/510 KS i maksimalni obrtni moment od 750 Nm garantuju vrhunske performanse vožnje. Maksimalni obrtni moment elektromotora od 440 Nm dostupan je odmah, što rezultira jačim ubrzanjem i dinamičkim rukovanjem. Mercedes-Maybach S 580 e ubrzava od 0-100 km/h za 5,1 sekundu.

Punjač od 11 kW je standardno ugrađen za trofazno punjenje iz mreže naizmenične struje. DC punjač od 60 kW za brzo punjenje jednosmernom strujom dostupan je kao opcija. Čak i kada je baterija skoro potpuno prazna, potpuno punjenje se može postići za oko 30 minuta korišćenjem DC punjača.