Foto: Freepik

Demografski razvoj i organizacioni okvir školstva doveli su u mnogim delovima Beča do velike potrebe za školskim prostorom.

Slobodna mesta u postojećim razredima su već popunjena, stoga je potrebno obezbediti prostor za dodatne razrede. Samo u proteklih deset godina Grad Beč je formirao oko 1.200 razreda u oblasti obaveznog obrazovanja.

Nakon detaljnog ispitivanja organizacionih potreba školstva i građevinskih mogućnosti, u dogovoru između Direkcije za obrazovanje i Grada Beča, odlučeno je proširenje određenih školskih lokacija. Da bi se obezbedio preko potrebni školski prostor, u prvoj fazi će se formirati mobilne učionice, koje će omogućiti formiranje dodatnih razreda od septembra 2024. godine. Ove mobilne učionice biće u okviru kompleksa od maksimalno 9 učionica, sa sanitarnim čvorovima, garderobom i prostorom za osoblje. Alternativno, trenutno se radi na mogućnostima iznajmljivanja u centralnim delovima grada. U narednom koraku, na ovim lokacijama će se u narednim godinama izgraditi trajni dodatni objekti, koji će po završetku zameniti mobilne učionice.