Nova funkcionalnost Banca Intesa mobilne aplikacije „Doniraj kroz aplikaciju“ omogućava klijentima donacije humanitarnoj organizaciji SOS Dečija sela Srbija

Banca Intesa je u okviru svoje mobilne  aplikacije digitalnog bankarstva klijentima omogućila novu funkcionalnost „Doniraj kroz aplikaciju“, putem koje prilikom digitalnog plaćanja mogu da zaokruže iznos plaćanja i razliku doniraju organizaciji SOS Dečija sela Srbija.

Nova funkcionalnost „Doniraj kroz aplikaciju“ omogućava korisnicima digitalnog bankarstva da, na veoma jednostavan način, ukoliko žele, pruže svoj doprinos i podrže socijalnu inkuziju društveno osetljivih kategorija. Prilikom unosa određenog iznosa u okviru platnog naloga na mobilnoj aplikaciji, korisnicima je automatski ponuđena opcija da doniraju novčana sredstva. Iznos koji se može donirati se zaokružuje na prvu sledeću stotinu, u iznosu do najviše 100 dinara, gde se ta razlika direktno usmerava na račun organizacije SOS Dečija sela Srbija kao donacija. Korisnik može donirati novac neograničeno puta, bez dodatnih troškova.

„Implementacijom ESG standarda u svoje poslovanje, Banca Intesa podržava poslovne koncepte koji na adekvatan način tretiraju životnu sredinu i unapređuju cirkularnost domaće ekonomije, ali daje podršku i bitnim socijalnim pitanjima kao elementima strateškog razvoja. Kroz integrisanje i primenu ovih principa želimo da pružimo pozitivan doprinos društvu i zajednici u kojoj poslujemo. Ovaj vid održive podrške neprofitnom sektoru, kroz jednostavne donacije malih iznosa prilikom plaćanja kroz mobilnu aplikaciju jedinstven je na našem tržištu, pa nam je posebno drago što su naši klijenti to već prepoznali i za svega nekoliko dana, od kada je ova funkcionalnost dostupna, postoji više od 17.500 uplata i prikupljeno je preko 1.130.000 dinara donacija. Sa preko 520.000 korisnika naše mobilne aplikacije digitalnog bankarstva i gotovo 2 miliona plaćanja mesečno verujemo da će ovi iznosi biti još značajaniji i da će naši mali doprinosi, onima kojima je to potrebno, biti mnogo. SOS Dečija sela su prva organizacija sa kojom je Banca Intesa skopila dogovor o saradnji, ali svakako nam je u planu proširenje ovakvog vida saradnje i sa ostalim humanitarnim organizacijama“, izjavio je Željko Petrović, član Izvršnog odbora i Direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom.

„Zahvalni smo Banca Intesa što je prepoznala našu organizaciju kao pouzdanog partnera u borbi za bolje društvo i stvaranju adekvatnijih uslova za život deci, mladima i porodicama u riziku. Posebno smo ponosni na činjenicu da je ovo jedan inovativan način na koji korisnici mobilne aplikacije ove banke mogu donirati sredstva našoj organizaciji i tako podržati naš rad. Trendovi u poslovanju, pa i bankarstvu, se menjaju i razvijaju se, ali humanost ostaje kao osnova boljeg društva. Zahvaljujemo se i svim klijentima banke i građanima koji će na ovaj način pomoći naš rad i ugroženoj deci“, izjavila je Vesna Mraković, nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija

Fondacija SOS Dečija sela je humanitarna organizacija koja postoji u Srbiji od 2004. godine. Svojim programima posvećeno radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, socio-ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama, sa misijom da svako dete treba da odrasta u porodici, kao najprirodnijem okruženju za razvoj.

⁎⁎⁎

Banca Intesa ad Beograd, članica grupe , je vodeća banka na domaćem tržištu, pouzdan partner za 1,4 miliona klijenata, fizičkih i pravnih lica. Sa ukupnom aktivom od 7.14 milijardi evra, ukupnim depozitima klijenata od 5.37 milijardi evra i kapitalom u iznosu od 831.5 miliona evra, Banca Intesa predvodi listu najuspešnijih banaka u Srbiji. Zahvaljujući jedinstvenom spoju digitalizacije poslovnih procesa i razvijene mreže od 146 ekspozitura širom Srbije, kao i stalnoj usmerenosti na potrebe građana i privrede, inovativnim proizvodima i usluzi najvišeg kvaliteta, banka ostvaruje stabilne rezultate u svim oblastima poslovanja.