Foto: Marko Risović

Beograd, 20. decembar 2023. – Hemofarm fondacija predstavila je novu generaciju stipendista za akademsku godinu 2023/2024. Deset stipendista, koji su završna godina na medicinskim, farmaceutskim, tehnološkim i biološkim fakultetima Univerziteta u Srbiji imaće priliku da, uz podršku mentora i stručnjaka iz Hemofarma i Hemofarm fondacije, unaprede svoja znanja, veštine, iskustva i da se umreže sa vodećim ljudima poslovne zajednice i stručnjacima iz sveta biznisa.

Jednogodišnji obrazovni program “Možeš i ti“, osim mesečne finansijske podrške, uključuje programe mentorstva i stručne prakse u proizvodnom pogonu Hemofarma u Vršcu koja se odvija pod supervizijom najboljih stručnjaka iz industrije.

Raduje me što iz godine u godine podržavamo mlade, koji su među najboljima u svojoj generaciji i što možemo da im pomognemo u trenutku kada je podrška često najvažnija – tokom studentskih dana. Bez sumnje, oni će izrasti u sjajne stručnjake i nadam se da će svoje karijere nastaviti da grade u Srbiji, a vrata Hemofarma su im uvek otvorena“, izjavio je generalni direktor Hemofarm grupe Ronald Zeliger, pozdravljajući novu generaciju stipendista za 2023/2024.

Osim 10 najboljih studenata, program stipendija uključuje i podršku deci zaposlenih u Hemofarm grupi, koji studiraju na univerzitetima osnovanim od strane Republike Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Od 1993. godine, Hemofarm fondacija je podržala skoro 3800 mladih ljudi, od kojih mnogi trenutno rade u Hemofarmu i predstavljaju vodeće stručnjake u svojim oblastima