Najstariji i najvoljeniji domaći brend, Knjaz Miloš, novom limitiranom serijom etiketa nazdravlja gradovima Srbije i slavi kulturno nasleđe naše zemlje

Kao ponosni čuvar tradicije, nasleđa i nezaobilazni član svakog okupljanja, Knjaz Miloš u novoj kampanji „Ponos u srcu svakog grada“, nazdravlja gradovima Srbije i slavi bogato kulturno nasleđe naše zemlje. Potrošači trenutno imaju priliku da u trgovinama širom zemlje pronađu omiljenu gaziranu mineralnu vodu u sasvim novom ruhu, sa razglednicama iz čak 18 gradova Srbije, koje će do kraja jula krasiti ambalažu Knjaza.

Sa svojim čuvenim ulicama, trgovima, znamenitostima i prirodnim lepotama, na etiketama Knjaza našli su se gradovi iz cele zemlje, sa ciljem da se u najlepšem svetlu predstavlje  sva ona mesta na kojima se susrećemo kroz generacije, i proslavi njihov značaj u našim ličnim, porodičnim i kolektivnim uspomenama.  

Glavni grad na etiketi Knjaza predstavlja najprepoznatljiviji simbol Beograda, spomenik Pobednik, rad vajara Ivana Meštrovića, koji je nastao u godinama pred Prvi svetski rat, kao spomenik u čast pobede srpske vojske u balkanskim ratovima. Prvobitno je zamišljen kao fontana, koja je trebalo da bude postavljena u samom središtu Beograda, na Terazijama. Sam Pobednik u desnoj ruci drži mač, a u levoj sokola – simbole rata i mira. Kada je počeo rat, figura je sklonjena u jednu kuću na Senjaku, zahvaljujući čemu je tokom bombardovanja ostala neoštećena. Nakon završetka rata odustalo se od fontane, te je skulptura Pobednika postavljena na visoki pijedestal u vidu dorskog stuba, ukupne visine 14 m. Takođe, napuštena je i prvobitna zamisao da spomenik bude podignut na Terazijama. Zbog burnih reakcija tadašnjih Beograđana na figuru nagog muškarca, odabrano je novo mesto, udaljeno od samog centra grada. Tako je spomenik postavljen na najuzvišenijem mestu Beogradske tvrđave – na vrhu grebena iznad ušća Save u Dunav. Skulptura je licem okrenuta prema Savi i tada tek oslobođenim delovima Kraljevine Jugoslavije, simbolišući pobedu u Prvom svetskom ratu. Pod novim imenom „Vesnik pobedeˮ, spomenik je svečano otkriven 1928. godine, povodom proslave desetogodišnjice proboja Solunskog fronta. Krajem 2019. i početkom 2020. godine urađena je kompletna restauracija spomenika. Spomenik „Pobednik“ je utvrđen za kulturno dobro 1992. godine.

Pored Beograda, na etiketama Knjaza su i: Novi Sad (Sat Kula), Zaječar (Narodni muzej), Kraljevo (Trg srpskih ratnika), Niš (Niška tvrđava),  Aranđelovac (Paviljon Knjaz Miloš), Zrenjanin i Subotica (Gradske kuće), Kruševac (Trg kosovskih junaka), Zgrada gimnazije (Kragujevac), Valjevo (Tešnjar), Leskovac (Kulturni centar),  Užice (Stari Grad), Vranje (Beli most), Novi Pazar (Reka Raška), Smederevo (Tvrđava), Prizren (Kameni most) i Čačak (Gimnazija). 

Iskoristite jedinstvenu priliku i pronađite na policama trgovina flašu Knjaza sa razglednicom svog grada, okupite porodicu i prijatelje i uz čašu Knjaza evocirajte anegdote, uspomene i prizore iz komšiluka, koji nas celog života čine ponosnima na naše gradove.