Foto: SAkOM

Produžene stare, i dodeljne nove stipendije

Prvo onlajn zasedanje članova Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“ u 2024. godini održano je sa ciljem da se donesu brojne odluke izuzetnog značaja za tekuću godinu, kojom se navršavaju četiri godine otkako je SAKOM-ov Program stipendiranja pokrenut.

Na zasedanju je predstavljena SAKOM-ova nova stipendistkinja, Marta Petrović, studentkinja prve godine Akademije tehničkih strukovnih studija u Beogradu, i istovremeno prva talentovana, buduća umetnica na listi stipendista. Marta je kao poklon dobila i tablet, u skladu sa tradicijom poklanjanja ovog uređaja novim stipendistima, sa ciljem da učenje i komunikacija budu lakši i uspešniji.

Osim toga, produžena je stipendija Bojani Jezdimirović, studentkinji druge godine Mašinskog fakulteta u Beogradu. 

Na ovoj sednici bilo je reči i o napretku stipendiste Stojana Vučinića kome je Upravni odbor SAKOM-a odobrio dodatna sredstva za pohađanje kursa engleskog jezika. Time je omogućeno ispunjenje Stojanove želje da savlada strani jezik. Stojan je u potpunosti opravdao poverenje i nadmašio očekivanja. 

Na sednici je zaključeno da je pred SAKOM-om još jedna produktivna godina, sa mnogim postavljenim ciljevima i očekivanim uspesima studenata o čemu će posetioci SAKOM-ovog sajta moći više da čitaju u narednom periodu.

Program stipendiranja SAKOM-a sada nudi stipendije za 31 studenta. Njih 28 od ukupnog broja je iz Srbije i studiraju u Beogradu ili Novom Sadu, dok je troje studenta iz Azerbejdžana i studiraju u Beogradu.

Sakom pruža stipendije studentima koji se suočavaju s finansijskim izazovima, ali istovremeno pokazuju izuzetne akademske sposobnosti, meri kao i razvijen osećaj društvene odgovornosti.