Nina Janković, Ida Prester, Kristina Radenković, Tijana Bogićević, Olja Lević, Ivana Dudić – samo su neke od učesnica prve L'Oreal Paris večere održane u Beogradu, posvećene slavljenju ženske snage i solidarnosti, u okviru koje su, ujedinjene, damama širom regiona poslale poruku ljubavi i podrške.

„U stresnom i dinamičnom vremenu u kom živimo, potrebno nam je da pokažemo da smo apsolutno tu jedna za drugu. Potrebno je da se iznova podsećamo zašto smo vredne i posebne“ – jedan je od zaključaka ovog događaja na kom se u Beogradu okupilo više od 30 poznatih dama iz sveta glume, muzike i sa društvenih mreža, iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

„Put sazrevanja i istinite sreće u suštini predstavlja ponovno pronalaženje onogo što je nama, i samo nama, važno i vredno. Kao i mnoge druge žene, i ja sebe moram da podsećam da samo ja znam šta je moja vrednost. I zato je „I am worth it“ uvek moja mantra – i kada sve ide super, i kada ništa nije po planu, i kada sam umorna, ali i kada sam puna energije. Ponosna sam na sebe i znam koliko vredim jer imam svoje sidro i nalazim se na putu koji sam sama odabrala“ – istakla je glumica Nina Janković.

Glumice Olja Lević, Nina Janković i Ivana Dudić

Pored motivacionih poruka i reči podrške, učesnice su uživale u nastupu Marka Louisa, a u toku programa im se obratio i Sebastien Aubert, generalni menadžer Consumer Product Division u kompaniji L'Oreal Adria-Balkan:

„Drago mi je da smo večeras svi ovde sa istim ciljem, a to je da slavimo lepotu i jake žene, snagu i ljubav. Naša misija nije samo da proizvodimo kvalitetne proizvode koji su pristupačni svima, već želimo da osnažujemo žene da veruju u sebe, da zajedno podržavamo feminizam i različitost.“

O svakodnevnim izazovima, nametnutim očekivanjima i definiciji snažne žene govorila je i pop pevačica Ida Prester:

„Nas žene stalno uveravaju da nismo dovoljno dobre. Ako radimo, nismo dovoljno dobre majke, premalo smo s decom. Ako žrtvujemo karijeru i samo smo majke, onda smo loši uzori. Ako smo doterane, onda samo stojimo pred ogledalom i sigurno ništa drugo ne radimo. Stalno mislimo na druge i žrtvujemo se da bi zadovoljile sve uloge koje se od nas traže. A nemoguće je biti ujedno i najbolja supruga i majka, i žena sa karijerom i ljubavnica i kuvarica… previše toga tražimo od sebe. Zbog toga verujem da je snažna žena svaka ona koja zna ko je i nema potrebu da se zbog toga pravda drugima. Do toga se ne dolazi spontano, potrebno je puno rada na sebi, ali sigurno da se isplati jer upravo tada kreće pravo uživanje u sebi.“

Ida Prester

S druge strane, koliko je u svakodnevnom životu važno prihvatanje sebe i građenje samopouzdanja, još jednom je podsetila i voditeljka Kristina Radenković koja je ovom prilikom istakla i značaj negovanja različitosti:

Kristina Radenković

„Verujem da sam vredna, lepa i jaka bez obzira na očekivanja i standarde drugih! Kada sam ja dobro, dobro su i svi oko mene! Sve smo jedinstvene i posebne na svoj način, i sve naše mane i vrline nas uče da je raznolikost poželjna i da jača naše žensko zajedništvo, ali ne zaboravljamo ni naše muške oslonce koji nas vole baš onakvim kakve jesmo.“