Beograd, 24. maj 2023 – Samsung Electronics nedavno je predstavio novu liniju televizora za 2023. koja se može pohvaliti nizom tehnoloških poboljšanja dizajniranih za pružanje vrhunskog kvaliteta slike, zvuka i praktičnosti. Od marta ove godine recenzenti širom sveta imaju pristup Samsung najnovijim Neo QLED 8K, Neo QLED 4K i OLED televizorima, tako da je jasno da linija za 2023. već izaziva veliko interesovanje.

Samsung televizori iz 2023. linije već postavljaju nove standarde za premium ekrane sa nadograđenim premium karakteristikama i inovacijama koje omogućuju neuporedivo iskustvo gledanja. U nastavku su neki ključni delovi prvih recenzija.

Popis istaknutih članaka (abecednim redom za svaki segment):

Poboljšajte budućnost vaše kućne zabave uz Neo QLED 8K TV

Samsung Neo QLED 8K prednjači u vrhunskoj tehnologiji ekrana i iz godine u godinu postavlja nove standarde u industriji. Uz najnoviju tehnologiju povećanja rezolucije i napredne karakteristike kvaliteta Neo QLED 8K je već godinama visoko cenjen, a sada im se serija 2023 pridružuje s pozitivnim recenzijama.

U centru besprekornog Neo QLED 8K ekrana je 8K Neural Quantum Processor koji upravlja brojnim neuronskim mrežama i algoritmima. SoC koristi veštačku inteligenciju i tehnologiju mašinskog učenja kako bi svaki detalj zablistao na ekranu, a zajedno s tehnologijom Quantum Matrix Technology Pro, pruža preciznu kontrolu pozadinskog osvetljenja koja osvetljava svaki istaknuti segment dok prikazuje duboke nivoe crne boje.

Publikacija Techaeris istakla je kako je Neo QLED 8K QN900C od 190cm (75 inča) fantastičan TV, i navela uređaj kao “Top Pick 2023.” Ako želite svoj prostor za zabavu da pripremite za budućnost, Samsung QN900C je izvrstan izbor.

TechRadar je također pohvalio Neo QLED 8K TV (QN900C) za njegovu tehnologiju povećanja rezolucije. Napisali su da: “Samsung najbolji 8K TV ima izuzetno detaljnu sliku zahvaljujući Neural Quantum Processoru. Bilo je dosta trenutaka dok sam ga gledao kada sam tiho izgovorio ‘vau’, a to sigurno nije nešto što radim sa svakim televizorom koji testiram”, napisali su u recenziji (TechRadar, 02/2023).

Istinski žive boje i zadivljujući kontrast uz Neo QLED 4K tehnologiju

Izgrađeni na tehnološkom napretku televizora serije Neo QLED 8K, televizori Samsung Neo QLED 4K 2023 već su na naslovnicama zbog zapanjujućeg prikaza u besprekornoj 4K rezoluciji.

Newsweek je pohvalio model QN95C zbog njegovih tehnologija ekrana koje potrošačima pružaju kvalitetno iskustvo gledanja bez obzira na to šta gledaju, navodeći: “Samsung 65QN95C jeneverovatno svetao 4K TV prepun svih karakteristika koje će voleti i ljubitelji filmova i gejmeri.“ Recenzija je takođe istakla da je Samsung QN95C jedan od najboljih televizora koje možete kupiti, pružajući crnu boju gotovo jednako OLED tehnologiji i odlične performanse prilikom igranja ili streamovanja sadržaja.

T3 je modelu QN95C dodelio “Platinum Award” i dao mu pet od pet zvezdica u svojoj recenziji. U poređenju sa drugim ekranima, napisali su: “Samsung QN95C pruža izuzetan kvalitet slike koja se može takmičiti sa svim OLED ekranima na tržištu.“ (T3, 03/2023).

Trusted Reviews takođe je uporedio performanse QN95 sa drugim uređajima na tržištu, navodeći: “Jednostavno ne postoji nijedan drugi LCD TV koji koristi lokalno zatamnjenje za ograničavanje blještavog pozadinskog osvetljenja tako dobro kao Samsung QE65QN95C.” Publikacija je takođe pohvalila tehnologiju Quantum Matrix, napisavši: “Samsung je otišao korak dalje sa svojim najnovijim Mini LED TV-om, koji se može pohvaliti velikim povećanjem zona zatamnjenja – a rezultati su ništa manje nego spektakularni.”

4K Neural Quantum Processor i Quantum Matrix tehnologija unutar Neo QLED 4K TV-a rade zajedno kako bi pružile briljantne detalje i senzacionalan kontrast, kao što Trusted Reviews kaže: “Zajedno sa već uspostavljenom Samsung stručnošću u lokalnom zatamnjenju i upravljanju energijom, ovo ogromno povećanje područja zatamnjenja može podići kvalitet slike na potpuno novi nivo.”

OLED iskustvo koje menja igru ​​- pokreće ga Neural Quantum Processor 4K

Misija kompanije Samsung je da zadovolji različite zahteve potrošača kreiranjem najboljih ekrana za njihove domove. Najnovija linija televizora nudi niz vrhunskih ekrana prikladnih za svaki dom i svakog potrošača, uključujući Samsung OLED 2023 televizore koji nude dinamičan kvalitet slike sa dubokom crnom i živopisnim bojama.

Samsung OLED karakteriše neverovatna maksimalna svetlina, ali zahvaljujući naprednoj obradi ne nedostaje mu ni duboka crna boja niti zapanjujući kontrast. HD Guru je u svojoj recenziji istakao da najnoviji Samsung model S95C ima: “značajno povećanu svetlinu uz zadržavanje 100% volumena boje.” Home Cinema Choice takođe je pohvalio impresivan kvalitet boja S95C modela i dodelio uređaju “Best Buy” oznaku i izjavio: “Poboljšanja u svetlini i reprodukciji boja postignuta su bez ikakvih kompromisa kad su u pitanju duboke nijanse crne koje smo očekivali od OLED tehnologija.”

Samsung OLED ekrani zadržavaju ključne prednosti OLED tehnologije, dok nadilaze ograničenja svojstvena svetlini OLED tehnologije korišćenjem 4K Neural Quantum procesora. “Model od 195 cm (77 inča) S95C pruža snažnu kombinaciju živosti OLED tehnologije sa kvantnim tačkama, tačnosti boja na referentnom nivou i hiperbrze reprodukcije”, napisao je Sound & Vision. Recenzent je takođe odao priznanje predanosti inovacijama kompanije Samsung, pišući o S95C: “Bio je dug put do TV-a koji u potpunosti izražava kreativnu nameru odmah po izlasku iz kutije, ali to je to.”

Realno iskustvo zvuka s Q-Symphony tehnologijom i obradom zvuka

Ključni element u pružanju kinematografskog iskustva kućne zabave je bogat i impresivan zvuk koji upotpunjuje realističnu sliku, što Samsung u potpunosti pruža svojom linijom 2023.

Samsung 2023 televizori opremljeni su inovacijama kao što je Adaptive Sound+ karakteristika, koja koristi tehnologiju veštačke inteligencije za obradu svakog zvučnog objekta i osigurava da je sav zvuk čist i prave glasnoće. Takođe nastavlja da koristi tehnologiju Q-Symphony, koja koristi veštačku inteligenciju za poboljšanje harmonijskog zvuka kombinovanih TV i soundbar zvučnika.

Samsung televizori iz 2023 serije dobili su brojna priznanja za svoju izvanrednu sliku, a publikacije poput Trusted Reviews ističu: “Ove godine, QE65QN95C takođe nudi VI-poboljšanu verziju Samsung funkcije Q-Symphony, koja omogućuje efikasnije grupisanje zvučnika u TV sa soundbar zvučnicima za stvaranje veće i detaljnije zvučne slike.” U redakciji je TV ocenjen ocenom “Highly Recommended” i nagrađen s pet od pet zvezdica.

Samsung nastavlja da revolucionira industriju i već 17 godina učvršćuje svoju poziciju lidera na globalnom TV tržištu. Da biste saznali više o Samsung liniji TV-a za 2023, posetite Samsung web na linku.

###

O Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.