Samsung beleži 34.7% globalnog tržišnog udela OLED monitora u roku od samo godinu dana od svog prvog lansiranja OLED monitora

Kompanija čuva lidersku poziciju na svetskom tržištu monitora igara petu godinu zaredom, na osnovu ukupnog prihoda

Samsung Electronics Co., Ltd., globalni lider u industriji ekrana, obezbedio je vodeću poziciju u globalnoj prodaji OLED monitora samo godinu dana nakon lansiranja svog prvog OLED modela – Odyssey OLED G8 (model G85SB), 34-inčnog monitora za gejming. 

Kako navodi Međunarodna korporacija podataka (International Data Corporation – IDC), Samsung Electronics je zauzeo vodeću poziciju na globalnom tržištu OLED monitora sa 34,7% tržišnog udela na osnovu ukupnog prihoda, kao i vodeću poziciju u tržišnom udelu na osnovu obima prodaje sa 28,3% OLED monitora prodatih u 2023.

„Tržište OLED monitora je izuzetno konkurentno, tako da dostizanje vrhunskog mesta zahteva izuzetne inovacije i kvalitet proizvoda“, rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsednik za posao sa vizuelnim displejima u kompaniji Samsung Electronics. „Ovo dostignuće govori o našoj težnji ka izvrsnosti i razumevanju potreba kupaca, što su ključni faktori u proizvodnji izvanrednih OLED monitora za gejmere širom sveta koji zahtevaju vrhunske performanse.“

Samsung je takođe zadržao svoju vodeću poziciju na ukupnom svetskom tržištu monitora za gejming petu godinu zaredom, sa tržišnim udelom od 20,8% u smislu ukupnog prihoda.

Od ulaska na OLED tržište, Samsung je nastavio da inovira i dobija pohvale za nove monitore, uključujući Odissey OLED G9 (model G95SC), koji je dobio veliki broj priznanja stručnjaka i recenzenata širom sveta. 

Na CES 2024, Samsung je najavio proširenje svoje linije OLED monitora, otkrivajući tri nova proizvoda:

  • Odissey OLED G8 (model G80SD), sa 32-inčnom 4K UHD rezolucijom, odnosom slike 16:9, brzinom osvežavanja od 240 Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (gTg)
  • Odissey OLED G6 (model G60SD), sa 27“ QHD rezolucijom, odnosom slike 16:9, brzinom osvežavanja od 360 Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (gTg)
  • Unapređeni Odissey OLED G9 (model G95SD), sa 49“ dvostrukom QHD rezolucijom i odnosom slike 32:9, brzinom osvežavanja od 240 Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (gTg) i novim funkcijama.

Nove OLED ponude impresionirale su prve recenzente i već su osvojile nagrade. Na CES-u – najmoćnijem tehnološkom događaju na svetu – Odissey OLED G9 proglašen je dobitnikom nagrade CES® 2024 za inovacije. 

Samsung će nastaviti da diverzifikuje svoju liniju gejming monitora uvođenjem novih Odissey OLED modela, od kojih će svaki koristitI Samsungovu OLED tehnologiju. Ta inovacija se nadovezuje na uspeh serije Odissey Neo sa Quantum Mini LED tehnologijom, kao i Odissey Ark, koja je donela revolucionarni interfejs i faktor oblika. 

Za više informacija o Samsung vodećim linijama monitora u industriji posetite https://www.samsung.com/rs/

O Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost transformativnim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih aparata, mrežnih sistema i memorije, sistemskih LSI, rešenja za livnice i LED rešenja i pruža besprekorno iskustvo povezanosti kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti posetite news.samsung.com.