Tablet se odlikuje popularnom S Pen olovkom, elegantnim dizajnom i dugotrajnom baterijom da bi se uradilo sve što je planirano 

Beograd, 26. mart 2024 – Danas je Samsung Electronics predstavio Galaxy Tab S6 Lite (2024), moderan tablet i za rad i za zabavu. Uz S Pen olovku velike preciznosti i pouzdanu snagu performansi, Galaxy Tab S6 Lite (2024) đacima, studentima, mladim profesionalcima i porodicama nudi maksimalnu inspiraciju, ideje i rezultate. 

„Mi u kompaniji Samsung znamo da je život brz, rad dinamičan i da je korisnicima potreban uređaj koji drži korak sa njihovim užurbanim načinom života“, izjavio je Džuno Park, potpredsednik i direktor tima za planiranje proizvoda Galaxy ekosistema u sektoru mobilnih uređaja kompanije Samsung Electronics. „Galaxy Tab S6 Lite (2024) i njegova S Pen olovka su savršeno društvo za odlično kombinovanje produktivnosti sa zabavom i kreativnošću i omogućavaju korisnicima da se više bave onim u čemu uživaju dok su u pokretu.”

Novi nivo produktivnosti pravljenja beleški 

Uz Galaxy Tab S6 Lite lakše je i zabavnije nego ikada ranije da se precizno beleže ideje. S Pen olovka je osmišljena da se udobno koristi, čak i kad se drži tokom dugih vremenskih perioda. Korisnici će uživati u pisanju ili crtanju S Pen olovkom bilo da koriste Samsung Notes ili beleže svoja razmišljanja – i to bez otključavanja tableta. Takođe nema potrebe za posebnim punjačem jer je S Pen olovka spremna kad god želite da se kreativno izrazite.

Galaxy Tab S6 Lite podiže nivo produktivnosti jer je u potpunosti kompatibilan sa Galaxy uređajima, uključujući Galaxy Buds FE slušalice koje nude odličnu povezanost između više uređaja, tako da korisnici mogu da prošire svoju kreativnost i ostvare više na način koji sami izaberu u okviru Galaxy ekosistema. 

Moderan, prenosiv i sposoban uređaj izuzetnih performansi 

Galaxy Tab S6 Lite (2024) nudi moderan dizajn uz vrhunski metalik izgled dostupan u oksford sivoj i boji mente. Tablet je kompaktan i lagan za nošenje, težine samo 465 g za Wi-Fi verziju ili 467 g za LTE mrežu. Pored toga, Galaxy Tab S6 Lite ima 10,4-inčni ekran i tanak, simetričan okvir od 9 mm, što svakoj verziji tableta omogućava da pruži prijatan doživljaj gledanja. 

Pored izuzetnih funkcija produktivnosti i zabave, Galaxy Tab S6 Lite (2024) nudi dugo trajanje baterije koje omogućava 14 sati neprestanog emitovanja video sadržaja, što ovaj uređaj čini pouzdanim za uživanje u impresivnom doživljaju gledanja i kreativnoj slobodi. S obzirom na to da je ovaj tablet sposoban da bez poteškoća prelazi sa jedne na drugu aplikaciju, korisnici će takođe moći da efikasnije obavljaju više stvari odjednom. 

Dostupnost 

Galaxy Tab S6 Lite (2024) će biti dostupan od 28. marta.

Specifikacije proizvoda 

Galaxy Tab S6 Lite (2024)
Ekran 10,4-inčni, 2000 x 1200 (WUXGA+), TFT
* Mereno dijagonalno kao pun pravougaonik bez zaobljenih uglova. Stvarna površina za gledanje je manja zbog zaobljenih uglova i otvora za kameru. 
OSAndroid 14.0
Dimenzije 154,3 x 244,5 x 7,0 mm
Težina465 g (Wi-Fi) | 467 g (LTE)
KameraZadnja 8 MP
Prednja5 MP
Memorija i prostor za čuvanje podataka*4 GB+64 GB4 GB+128 GBmikroSD do 1 TB**
* Dostupnost prostora za čuvanje podataka može da zavisi od tržišta, modela, boje ili operatora. Dostupnost stvarnog prostora za čuvanje podataka može da zavisi od instaliranog softvera, tržišta, modela, veličine i formata dokumenata.** MikroSD kartica se prodaje zasebno.
AP Četvorojezgreni 2,4 GHz + četvorojezgreni 2,0 GHz 
Baterija*7040 mAh (standardno)
* Standardna vrednost merena u laboratorijskim uslovima treće strane. Standardna vrednost je procenjena prosečna vrednost uzimajući u obzir odstupanje kapaciteta baterije među uzorcima baterija testiranih po IEC 61960 standardu. Procenjeni (minimalni) kapacitet je 6840 mAh.
KonektivnostLTE*, Wi-Fi, Bluetooth® v 5.3
* Dostupnost LTE modela zavisi od tržišta ili operatora.
Boja                        Oksford siva i boja mente
ZvukDual Speakers sound by AKG, Dolby Atmos®