Namenjena je televizorima i kućnim aparatima kako bi olakšala upravljanje pametnim domom te proširila uslugu širom sveta, unapređujući iskustva SmartThings platforme

Beograd 21. marta, 2024 – Kompanija Samsung predstavila je opciju 3D Map View, koja je prvi put prezentovana na CES 2024 sajmu, a sada je dostupna u svim zemljama s pristupom SmartThings platformi.

Map View opcija olakšava upravljanje domom pretvarajući stvarne nacrte u virtuelne slike u SmartThings aplikaciji. Tako korisnici mogu jasno videti svoje uređaje te praktično podešavati osvetljenje, temperaturu, kvalitet vazduha i potrošnju energije, gde god se nalazili.

Ova inovacija rešava izazov upravljanja sve većim brojem povezanih uređaja u domovima te olakšava upravljanjepametnim domom, eliminišući potrebu za lociranjem svakog uređaja zasebno. Opcija korisnicima pokazuje celi dom i ažurira se u stvarnom vremenu dok je više uređaja povezano. 

Prethodna verzija Map View opcije imala je 2D model koji je radio samo u domovima za koje su dostavljeni nacrti. Međutim, ažurirana opcija donosi 3D pregled koji koristi prostornu veštačku inteligenciju u Samsung uređajima — poput Bespoke Jet Bot™ — koristeći LiDAR senzore u uređaju za precizno merenje i mapiranje rasporeda doma. Sada korisnici mogu lakše razumeti oblik i prostorne uslove svojih domova na 3D kartama.

Opcija takođe donosi poboljšanu funkciju filtriranja kako bi omogućila efikasnije praćenje i kontrolu željenih uređaja. Do kraja godine, prikaz karte pomoću slika veštačke inteligencije, koji je takođe predstavljen na CES-u 2024., ima za cilj da ponudi personalizovanije pametne usluge.

Dostupnost

Map View opcija dostupna je putem SmartThings aplikacije na Android i iOS mobilnim uređajima, kao i na Samsung televizorima. U prvoj polovini godine kontrolne funkcije takođe će biti dostupne putem dodatnih uređaja, poput frižidera Family Hub™.

Map View prošle je godine predstavljen u Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama, a od sada ga mogu koristiti sve zemlje s pristupom SmartThings aplikaciji.

„Samsung neprestano nastoji da omogući korisnicima da bez poteškoća kontrolišu svoje uređaje za domaćinstvo, bilo kada i bilo gde, a Map View je rezultat tih napora”, rekao je Seungbeom Choi, rukovodilac sektora za platforme uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „Nastavićemo da uvodimo različite relevantne usluge i opcije kako bi naši korisnici mogli da uživaju u optimalnim iskustvima pametnog doma uz bolji život.”

Samsung trenutno radi s građevinskim kompanijama na proširenju Map View prikaza na stanove i kancelarijske prostore, s ciljem stvaranja još više pametnih okruženja za korisnike širom sveta. To uključuje optimizovano korisničko iskustvo (UX) za velike ekrane koje pomaže B2B operaterima, kao i brzu kontrolu koja omogućava korisnicima jednostavan pristup ključnim funkcijama