Samsung je predstavio najveću grupu sportista partnera ikada, tačno 100 dana pre zvaničnog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024. 

Beograd 18. april 2024 – Samsung Electronics svetski olimpijski i paraolimpijski partner, predstavio je Samsung Galaxy evropski tim sportista 100 dana pre početka Igara. 

Samsung Galaxy tim od ukupno 57 sportista, uljučujući 44 iz Evrope, imaće podršku kompanije Samsung tokom Olimpijskih igara u Parizu 2024. Ovo je najveći do sada Samsung Galaxy tim. Sportisti okupljeni u ovom timu koji predstavljaju svoje zemlje u Parizu 2024. dobiće dodatnu podršku kompanije Samsung kako bi ove godine maksimalno iskoristili svoj potencijal. 

„Samsung čvrsto veruje u olimpijski duh i snažnu povezanost sportista i gledalaca na sportskim takmičenjima, a to je posebno izraženo na Igrama svake četvrte godine“, izjavio je Bendžamin Braun, direktor marketinga u kompaniji Samsung za Evropu. „Nadamo se da će ova zajednica sportista koju Samsung podržava označiti početak trajnih odnosa sa kompanijom Samsung, kao i međusobnih odnosa.“ 

Članovi Samsung Galaxy tima će biti glavni promoteri kampanje „Otvoreno uvek pobeđuje“ i kroz opis svog puta do Igara će pokazati kako Samsung pomaže sportistima i navijačima da se otvore prema novim mogućnostima zahvaljujući njegovim tehnologijama. Svaki član Samsung Galaxy tima iz prve ruke zna da otvoren um vodi ka pobedi i u sportu i u drugim oblastima. 

Samsung za Pariz 2024. sarađuje sa 44 sportista iz Evrope koji, kao i Samsung, dele osnovne vrednosti otvorenog uma  i samoizražavanja. 

Za više informacija o tome kako je Samsung uključen u Olimpijske igre posetite Samsung.com.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi http://news.samsung.com

O angažovanju kompanije Samsung u Olimpijskim igrama 

Samsung je svetski olimpijski partner od Zimskih olimpijskih igara u Naganu 1998. godine. Sportisti i ljubitelji sporta već duže od 25 godina veruju u Samsung transformativnu mobilnu tehnologiju koja širi olimpijski duh u celom svetu i nastavlja da oblikuje digitalnu budućnost Olimpijskih igara u Parizu 2024. i nadalje. Posvećenost ove kompanije Olimpijskom pokretu uskoro ulazi u četvrtu deceniju partnerstva, uključujući i Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. Svrsishodne inovacije kompanije Samsung u kategoriji bežičnih komunikacija i računarske opreme, uključujući opremu koja koristi veštačku inteligenciju, virtuelnu realnost, uvećanu realnost i 5G, promeniće način na koji svet doživljava Olimpijske igre. 

O angažovanju kompanije Samsung u Paraolimpijskim igrama 

Samsung je svetski partner Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (MPK) u kategoriji bežičnih komunikacija i računarske opreme. Od Zimskih paraolimpijskih igara u Torinu 2006. godine, kompanija sa ponosom podržava Paraolimpijski pokret i omogućava sportistima i ljubiteljima sporta širom sveta da dele radost i inspiraciju Igara putem transformativne mobilne tehnologije kompanije Samsung. Posvećenost kompanije Samsung Paraolimpijskim igrama obuhvata Los Anđeles 2028. kroz inovativno mobilno i računarsko iskustvo na bazi svrsishodnih inovacija u kategoriji bežičnih komunikacija i računarske opreme, uključujući opremu koja koristi veštačku inteligenciju, virtuelnu realnost, uvećanu realnost i 5G.