Foto: Privatna arhiva

Galerija Monolog sa zadovoljstvom najavljuje predstojeću izložbu pod nazivom “Slušaj kolibrija”, na kojoj će biti prikazana dela umetnika Vladana SibinovićaIzložba se svečano otvara 1. septembra od 19 časova, i istražuje temu traganja za srećom kroz karakterističnu prizmu Sibinovićevog stvaralaštva.

Zagonetna priroda sreće je večita potraga, težnja koja često izgleda nedostižno. Radovi Vladana Sibinovića pružaju uvid u suptilnu ravnotežu između traženja sreće spolja i otkrivanja njenih korena u sebi. Kroz svoje slike, on se kreće ovom tankom linijom, podstičući introspekciju i kontemplaciju među svojom publikom.

Ponavljajući motiv unutar kolekcije je tema igre, utelovljena kroz šarene klikere koji krase platna i povremeno se upuštaju u fizički svet kao instalacije specifične za mesto. Igra postaje metafora za oslobađanje od ustaljenih obrazaca, započinjanje putovanja samootkrivanja i rasplitanje složenosti ljudske psihe. Ovo istraživanje nam omogućava da razumemo druge kroz prizmu sopstva, prevazilazeći individualne granice.

U srcu izložbe leži centralno umetničko delo koje pozajmljuje svoje ime događaju, “Slušaj kolibrija”. Inspirisano pesmom Leonarda Koena sa njegovog poslednjeg studijskog albuma, ova slika nas podseća da duboki odgovori često prebivaju u suptilnostima postojanja. Sibinovićeve kreacije pružaju odmor od kompleksnosti života, predstavljajući prolazne trenutke sreće kao sredstvo za pronalaženje spokoja usred haosa.

Izložba „Slušaj kolibrija” biće dostupna posetiocima od 1. do 30. septembra u galeriji Monolog, Cetinjska 15. Pridružite se umetniku Vladanu Sibinoviću na otvaranju u petak, 1. septembra od 19 časova, ulaz je slobodan.

O galeriji Monolog:

Galerija Monolog otvorena je u maju 2022. godine kao izdanak Museum of Now iz Berlina, postavljajući svoje temelje u Beogradu. Kroz pažljivo osmišljene izložbe, Monolog galerija ne samo da povezuje umetnike iz Berlina i Beča sa Beogradom, već takođe iznosi na svetlo dana savremenu srpsku scenu u međunarodnom kontekstu. Preko saradnje sa umetnicima širom sveta, Monolog uspostavlja i vezu između Evrope i Bliskog Istoka, dok se zalaže za promociju i inkubaciju tehnoloških inovacija budućnosti, posebno usmerenih ka domenu kulturne industrije. Svojim delovanjem, Monolog galerija ne samo da hvata puls savremenih umetničkih trendova, već i oblikuje ono što će postati umetnička budućnost.