Pogledajte šta sve izdvajamo iz bogate majske ponude Warner Bros. Discovery kanala – Discovery Channel, ID, TLC, HGTV i HBO.

PAKLENA EKSPEDICIJA: IZGUBLJENI SNIMCI (Expedition from Hell: The Lost Tape)

premijera: 26. maj u 20:00h

Čudnija od fikcije, ovo je dokumentarna priča o Mikiju Grosmanu, avanturisti koji šalje grupu željnih preživljavanja na nemoguće putovanje po Južnoj Americi.

„PLEJBOJ“ I UBISTVA II (The Playboy Murders)

premijera: 10. maj u 21:00h

Istražujući ubistva koja se prepliću sa magazinom „Plejboj“, druga sezona serijala otkriva zamke slave za one koji su se pojavljivali na njegovim stranicama, navodeći publiku da dovede u pitanje sve što su mislili da znaju o jednoj od najprepoznatljivijih američkih publikacija. Domaćica i ove sezone biće nekadašnja „plejboj“ zečica, Holi Medison.

MILF VILA (MILF manor)

premijera: 8. maj u 20:00h

Singl žene kreću u jedinstveno iskustvo zabavljanja, nadajući se da će pronaći ljubav u prelepom odmaralištu u Kanadi. Međutim, šokantan obrt okreće njihov svet naglavačke.

RENOVIRANA REMEK-DELA: ITALIJA (Fixer to Faboulous: Italiano)

premijera: 16. maj u 21:00h

Poznati bračni par, Dejv i Dženi Mars putuju u Italiju kako bi preuzeli svoj najveći projekat do sada, sa namerom da pomognu prijateljima koji su svoju životnu ušteđevinu uložili u iznajmljivanje toskanske seoske kuće.

SAMARIĆANIN (Samaritan)

Premijera: 19. maj u 20:00h

2022 | akcija

Sa Silvesterom Staloneom u glavnoj ulozi, “Samarićanin” prati mladog dečaka (Džavon “Želi” Volton) dok otkriva da li je mitski heroj (Stalone) koji je čuvao svoj komšiluk i koji je nestao 20 godina pre toga, nakon jednog tragičnog događaja, još uvek živ. Zasnovan na grafičkom romanu Bragija F. Šuta, u režiji Džulijusa Ejverija, ovaj oštri triler je maštoviti novi pogled na žanr akcionog heroja.

TRINAEST ŽIVOTA (Thirteen Lives)

Premijera: 12. maj u 20:00h

2022 | biografska drama

Zasnovan na istinitoj životnoj priči koja je uzdrmala svet, „Trinaest života“ je uzbudljiva priča o spasavanju fudbalskog tima iz pećine Tam Luang na Tajlandu nakon što su ih zarobili jaka kiša i poplava. Uz pomoć najveštijih ronilaca na svetu, ono što sledi je mučna spasilačka misija koja pokazuje hrabrost na najvišem nivou i potvrđuje snagu ljudskog duha.

AMERIČKI BOMBAŠKI NAPAD: MOTIV 19. APRILA (An American Bombing: The Road To April 19th)

Premijera: 9. maj u 21:35h

2024 | dokumentarni film

Amerikanac Timoti Mekvej je 1995. godine zapalio kamion-bombu ispred Federalne zgrade Alfreda P. Mura i ubio 168 ljudi, uključujući 19 dece. U režiji Marka Levina, dobitnika nagrade Emi (HBO-ov “Stokton u mislima”), film istražuje porast domaćeg političkog nasilja kroz prizmu bombaškog napada u Oklahoma Sitiju i traga za korenima stavova koji su protiv vlade i njihovih odjeka danas. Uz emotivna upozorenja onih koji su pretrpeli tragične gubitke u najsmrtonosnijem napadu u istoriji SAD-a, film povezuje Mekveja sa ideologijom većeg ekstremističkog pokreta, dok dovodi u pitanje lekcije naučene iz prošlih činova domaćeg terorizma i služi kao suštinski poziv za buđenje.

I KRALJ REČE, KAKVA FANTASTIČNA MAŠINA (And The King Said, What A Fantastic Machine)

Premijera: 16. maj u 21:30h

2023 | dokumentarni film

Filmski stvaraoci Akel Danijelson i Maksimilijen Van Aertrik ponovo usmeravaju kamere direktno na društvo, ovog puta da istraže, objasne i raskrinkaju kako je naša nekontrolisana opsesija imidžom porasla i promenila nam ponašanje. Film prikazuje kako smo za samo dvesta godina prešli od slikanja svog dvorišta do industrije vredne više milijardi evra. Uz ekskluzivnu upotrebu arhivskih i pronađenih snimaka, film koristi medij koji ispituje, u samorefleksivnoj i urnebesnoj montaži.

SPY/MASTER (Spy/Master)

Premijera: 19. maj, subotom u 21:00h

2023 | špijunska drama | serija

Smeštena u jeku Hladnog rata, ova rumunska špijunska drama obuhvata jednu opasnu nedelju u životu izmišljenog lika Viktora Godeanua (Alek Sekareanu), desne ruke i savetnika od poverenja rumunskog predsednika Nikolaja Čaušeskua. Pošto njegova vlada samo što ne otkrije da je on tajni agent Sovjeta, Godeanu koristi diplomatsko putovanje u Nemačku kao odskočnu dasku da prebegne u Sjedinjene Države. Uz pomoć tajnog agenta Štazija Ingrid fon Vajzendorf (Svenja Jung) i agenta CIA-e Frenka Džeksona (Parker Sojers), Godeanu mora da izbegne KGB i sablasti svoje zemlje – dok se njegova žena i ćerka suočavaju s posledicama kod kuće.

Sinopsise i fotografije naslova možete pronaći na press stranici: https://press-rs.wbd.eu/