Akcija Fondacije Mozzart obradovala brojne osnovce:Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Boriša Simanić dočekani ovacijama u rodnim gradovima
Kažu da u Čačku ispod svakog kamena možeš da nađeš nekog šutera, da je Zrenjanin banatski rasadnik sportskih talenata, a da će se na terenima u Bratuncu tek ispisivati istorija košarke. Upravo u ovim gradovima, na parketima fiskulturnih sala OŠ „Milica Pavlović“, „Petar Petrović Njegoš“ i „Vuk Karadžić“ prve korake napravili su Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Boriša Simanić.

U istim tim salama ovacijama su dočekani srebrni momci koji su novim klincima doneli opremu i sportske rekvizite donaciju u sklopu akcije Fondacije Mozzart „Svaki poen vredi više“.
Tradicionalnu akciju Fondacija Mozzart pokrenula je tokom Mundobasketa, nagrađujući svaki poen naših reprezentativaca sa 1.000, a svaku trojku sa 10.000 dinara. Tokom poslednje dve utakmice na turniru svaki poen vredeo je još više, pa su iznosi donacija duplirani, a u ukupnom skoru prikupljeno je 1.913.000 dinara za razvoj školskog sporta. Akcija je sprovedena u saradnji sa Savezom za školski sport kako bi oprema stigla na adrese osnovnih škola naših košarkaša.
Prva je bila OŠ „Milica Pavlović“ u Čačku gde je priređen spektakularni doček za miljenika nacije Aleksu Avramovića. Sportski rekviziti stigli su u fiskulturnu salu u kojoj je Dragan Kićanović nekada cepao mrežice, a današnji osnovci skandiraju: „Aleksaaaaaaa”!


„Školski period je najlepši u životu, pamtim svaki trenutak i mnogo sam srećan što sam opet ovde. Hvala Fondaciji Mozzart što je organizovala ovu divnu akciju za vreme Mundobasketa i što je prva donacija otišla baš mojoj školi“, poručio je Avramović.


Sportski rekviziti stigli su i u Zrenjanin na adresu Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ koju je završio Dejan Davidovac. Znao je Davidovac da svaki njegov poen na Mundobasketu vredi više, jer je tako igrao i za svoju osnovnu školu. Zato je bio još precizniji sa linije za slobodna bacanja, nije mu drhtala ruka ni u šutu za tri poena, a sjajnim asistencijama i skokovima dodatno je doprineo uvećanju humanitarnog fonda.


„Ovo je prvi put da sam ponovo u školi nakon što sam je završio i drago mi je da su me deca i nastavnici ovako dočekali. Ne znam šta da kažem, jer nisam očekivao ovoliku podršku mališana. Emocije su se pomešale, neverovatan je osećaj ponovo prolaziti ovim hodnicima i biti među dragim licima. Sve pohvale za Fondaciju Mozzart, drago mi je da sam bio deo ove akcije i u budućnosti ću se uvek rado odazvati“, izjavio je Davidovac u sali u kojoj je postigao prve koševe.


Da će se u Bratuncu košarka tek igrati potvrdili su brojni osnovci koji su ovacijama dočekali Borišu Simanića, heroja nacije. Rizikovao je ovaj sjajni momak sve igrajući za nacionalni tim, dao je snagu svojim drugarima i saborcima da se ujedine u borbi za medalju i uspeli su u tome. Nakon povrede, koja ga je sklonila sa terena, bodrio ih je pozitivnim duhom i svojim osmehom do finala gde su izborili medalju, za naciju, za njega, za sebe.


„Prelep je osećaj vratiti se ponovo u školu koju sam završio i u svoj rodni grad. Ovakav doček mališana nisam mogao ni da sanjam. U ovoj školi sam bio do sedmog razreda, danas prvi put posle mnogo godina video sam svoju učiteljicu i brojne nastavnike. Emocije su se pomešale i neverovatan je osećaj ponovo biti ovde”, uspeo je da izusti je Simanić dok je školskim hodnicima odzvanjalo “Boriša”, “Boriša”, “Boriša”!