Inicijativa će podržati programe borbe protiv obrazovnog siromaštva u 10 zemalja u kojima je UniCredit Grupa prisutna

Beograd, avgust 2023. – Još samo malo vremena je ostalo da se neprofitne organizacije prijave za konkurs „Call for education 2023“ (Poziv za obrazovanje) koji je pokrenula UniCredit Fondacija, za podršku programima koji se bore protiv obrazovnih problema u zemljama u kojima Grupa posluje.
Za ovu inicijativu, koja uključuje Srbiju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Češku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Slovačku i Sloveniju, UniCredit Fondacija će izdvojiti ukupan doprinos od tri miliona evra sa ciljem da identifikuje i podrži programe za škole, odnosno za učenike (uzrasta od 11-19 godina), koje realizuju neprofitne organizacije, sa posebnom pažnjom na:

rešavanje ranog napuštanja škole,
• podsticanje univerzitetskog obrazovanja,
• sticanje adekvatnih veština za ulazak na tržište rada.

Andrea Orcel, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Fondacije, izjavio je:

„Obrazovanje je osnovna pokretačka snaga za budućnost Evrope, i čvrsto verujem da je, kao jedne evropske institucije, naša odgovornost da dosledno identifikujemo i podržavamo mlade talente u zajednicama u kojima poslujemo, jer će to postaviti temelje za napredak i uspeh našeg kontinenta u godinama koje dolaze. Zato sa ponosom objavljujem „Call for education 2023 (Poziv za obrazovanje)“, koji uključuje 10 zemalja u kojima smo prisutni. Ova inicijativa je savršeno usklađena sa posvećenošću Grupe da stalno pruža našim zajednicama priliku da napreduju i unapređuju se u društvenim aspektima, u skladu sa ESG strategijom i strateškim planom Banke“.

Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija, istakao je:

„U UniCredit Banci obrazovanje je jedno od ključnih postulata našeg poslovanja, jer smatramo da današnjim uticajem i osnaživanjem edukacije mladih stvaramo povoljnu sutrašnjicu za sve nas. Zadovoljstvo mi je što je naša banka u Srbiji deo ovog projekta UniCredit Fondacije, naročito imajući u vidu da smo godinama unazad upravo na taj način uspevali da pružimo podršku različitim neprofitnim organizacijama širom naše zemlje“.


Neprofitne organizacije mogu podneti svoje prijave na namenskoj platformi do 8. septembra 2023. godine.
Do kraja oktobra 2023. godine, posebno osnovana Komisija za evaluaciju će izabrati oko 20 pobedničkih projekata, određujući i iznos same podrške.
Da biste preuzeli pravilnik o Pozivu za obrazovanje 2023, kliknite OVDE. (Call for Education 2023)
Dodatne informacije i pojašnjenja mogu se zatražiti na
info@unicreditfoundation.org
i
pr@unicreditgroup.rs


O UniCreditu

UniCredit je panevropska komercijalna banka sa jedinstvenom ponudom usluga u Italiji, Nemačkoj, centralnoj i istočnoj Evropi. Naša svrha je da osnažimo zajednice da napreduju, pružajući najbolje u klasi za sve zainteresovane strane, otključavajući potencijal naših klijenata i naših ljudi širom Evrope.
Opslužujemo više od 15 miliona klijenata širom sveta. Oni su srce svega što radimo na svim našim tržištima. UniCredit je organizovan kroz četiri ključna regiona i dva centra za razvoj proizvoda, korporativnih i individualnih rešenja. Ovo nam omogućava da budemo bliski našim klijentima i da iskoristimo iskustvo cele Grupe za razvoj i ponudu najboljih proizvoda na svim našim tržištima. Digitalizacija i naša posvećenost principima ESG-a su ključni pokretači naših usluga. Oni nam pomažu da pružimo izvrsnost našim zainteresovanim stranama i kreiramo održivu budućnost za naše klijente, naše zajednice i naše ljude.