Tekst i foto: Petar Živković

Beograd, 19. jun.- “Vukotić media, ugledna izdavačka kuća, obeležila je sinoć deset godina postojanja u beogradskom “Dorćol placu”, uz prisustvo brojnih prijatelja, poslovnih partnera.

Osnivač Manojlo Manjo Vukotić, bard jugoslovenskog i srpskog novinarstva i glavni urednik Dubravka Vujanović, ugledni gosti, obeležili su ovaj značajni jubilej srpske kulture, obećavši nam još mnogo lepih naslova, knjiga koje će se čitati i prepričavati.

Izdavačka kuća Vukotić media osnovana je u junu 2013. i za prvih 50 dana lansirala je šest različitih izdanja u ukupnom tiražu od 65.000 primeraka, a prvenac je bila knjiga Dobrice Ćosića, jednog od najvećih srpskih pisaca…

Manojlo Manjo Vukotić je vlasnik i direktor . Bio je pola veka bio novinar i urednik u najpoznatijim beogradskim novinama. Kao glavni urednik vodio je “Borbu” (1989-1993), prvi je glavni urednik dnevnika “Blic” (1996-1998), jedan od osnivača i glavni urednik “Glasa javnosti” (1998-1999) i generalni direktor i glavni urednik svih izdanja Kompanije “Novosti” (2000-2013). Autor je sedam knjiga i publikacija.

Prisutnima se obratio i veliki srpski pesnik Matija Bećković.

O drugovanju, o velikom prijateljstvu sa Manojlom Vukotiću, prisutnim zvanicama pričao je i poznati beogradski advokat Toma Fila.

Vukotić media sigurno jedri vazda uzburkanim vodama izdavaštva vođena i čvrstom rukom Dubravke Vujanović, glavne urednice .

Dubravka Vujanović je bila politički novinar i urednik u najtiražnijim beogradskim listovima “Nedeljni telegraf” (1997-2003) i “Večernje novosti” (2003-2013). U “Novostima”, kao pomoćnik glavnog urednika, uređivala rubrike politika i društvo.

Uradila više od stotinu intervjua, među kojima su ključne političke ličnosti u zemlji i regionu: tu su svi predsednici, premijeri i ministri, od Borisa Tadića, Mila Đukanovića, Filipa Vujanovića, Vojislava Koštunice, Tomislava Nikolića, Milorada Dodika, Vuka Jeremića, do nekada najuticajnijih poput Momira Bulatovića, Svetozara Marovića, Vuka Draškovića, Zorana Đinđića…

Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.