Foto: Promo

Beograd, 17. maj 2023 – Organizatori Weekend Media Festivala, najveće regionalne konferencije, u novootvorenom hotelu Zonar Zagreb predstavili su teme i najistaknutija imena Weekenda.16, kao i veliku novost – širenje u područje upravljanja ljudskim potencijalima kroz novi festival HR.WEEKEND. Festival koji okuplja i povezuje najveća imena iz sveta medija, komunikacija i poslovnog sveta održaće se od 21. do 24. septembra na već svima dobro poznatim prostorima stare „Tvornice duhana“ u Rovinju.

Kishore Mahbubani

„Weekend.16 donosi nekoliko uzbudljivih novosti, a već sada možemo najaviti renomirane stručnjake poput Kishorea Mahbubanija, stručnjaka za Aziju i bivšeg predsednika Saveta bezbednosti UN-a, Tanye Golesic, koja je pokorila svet luksuzne mode i Borisa Jokića koji će pokrenuti raspravu o fenomenu TikToka i njegovom uticaju na mlade generacije. Aljoša Bagola govoriće o temi sreće, a posebna pažnja biće posvećena preduzetništvu i pravcu u kome će se ravijati. Novost je i da Weekend.16 po prvi put ima posebnog savetnika u organizaciji festivala – AI tehnologiju.

dr. Nikolaos Dimitriadis

Naravno da će se program vrteti oko sveprisutne teme veštačke inteligencije, ali i najnovijih praksi i predviđanja iz oblasti digitalne revolucije. Najveća novost svakako je HR.Weekend, a posvećen je najnovijim dostignućima i trendovima u oblasti ljudskih potencijala“, istakao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala i Pepermint agencije.

Daniel Ackermann i Tomo Ricov.

Prvi HR.Weekend, koji se održava u sklopu Weekenda.16 namenjen je svim HR profesionalcima, rukovodiocima ljudskih potencijala, poslodavcima i predstavnicima kompanija, kao i svim zainteresovanim za razvoj i primenu inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima, u Rovinj dovodi impresivna imena. Tako će učesnici imati priliku da čuju dr. Nikolaosa Dimitriadisa, direktora i suosnivača vodeće kompanije iz oblasti neuronauke Trizma Neura, koji povezuje neuronauku i ponašanje sa marketingom, komunikacijama, leadershipom i obrazovanjem. Još jedno veliko ime s bogatim iskustvom svakako je i Munawar Ahmed, predavačica leadershipa, etike i profesionalne prakse u School of Visual Arts (SVA) te gostujuća predavačica na Stanfordu koja iskusne timove uči kako da budu efikasni, ali i ljudskosti, te čvrsto veruje da se može imati oboje.

Munawar Ahmed

„Od prvog Weekenda do danas, sve industrije su se menjale, ali u HR industriji vidi se najveći pomak i rast. HR danas više nije “kadrovska” već jedan od najvažnijih stubova kompanije. Tako je i nastala ideja HR.Weekenda, festivala koji je više od konferencije, s brojnim panelima i predavanjima na kojima će učestvovati svi najbitniji akteri ove industrije, ali i onim važnim “weekend” doživljajem – druženjem, networkingom i dobrom zabavom. Uz to, svi posetioci HR.Weekenda moći će da učestvuju u programu Weekend Media Festivala i obrnuto, čime ćemo HR integrisati, a ne izolovati, što nam je bio cilj od prvog dana“ izjavio je Daniel Ackermann, direktor HR.Weekenda i suosnivač kompanije Degordian.

Boris Kovaček, Daniel Ackermann, Kristina Miljavac i Tomo Ricov

Weekend.16 je odlična prilika za sagledavanje međunarodnih perspektiva, a uvid u položaj Azije na svetskoj geopolitičkoj sceni daće Kishore Mahbubani,profesor Nacionalnog univerziteta Singapura, ugledni singapurski diplomata, intelektualac i autor nekoliko knjiga koje se bave globalnom politikom i međunarodnim odnosima, kao i bivši predsednik Saveta bezbednosti UN.

Iz sveta modne industrije dolazi globalno ime hrvatskih korena, Tanya Golesic, bivša predsednica uprave Jimmy Choo, koja je stekla impresivno lidersko iskustvo i svoju bogatu biografiju oplemenila nižući poslovne uspehe na vodećim funkcijama nekih od najuspešnijih modnih kuća i kompanija današnjice.

Tanya Golesic

Odgovore na aktuelno pitanje mogu li obrazovanje, odrastanje i mladost preživeti veštačku inteligenciju i Tik Tok otkriće uvek rado slušan naučnik Boris Jokić, koji je magistrirao i doktorirao iz područja obrazovnih nauka na Univerzitetu u Cambridgeu, a od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Boris Jokić

„Adris je ponosni generalni sponzor i domaćin Weekend Media Festivala od prvog izdanja. Danas kada najavljujemo 16. izdanje, trebalo bi primetiti da su retki događaji koji su preživeli toliko dugo i pritom ostali aktuelni i relevantni. Čini se da otpornost i dugovečnost WMF duguje upravo svom jedinstvenom konceptu od kojeg se nije odstupalo, a iz te pobedničke formule ne smemo izostaviti ni jedinstvenu lokaciju stare fabrike duvana pa i sistemskih napora koje Adris i Maistra preduzimaju u pozicioniranju Rovinja kao prepoznatljive i poželjne turističke destinacije. Svesni smo da su i festivali poput Weekend Media važan element promocije turističke destinacije, posebno u predsezoni“, izjavila je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

Nevena Rendeli Vejzović, Kristina Miljavac, Tomo Ricov i Daniel Ackermann

Među ostalim zanimljivim događanjima na Weekend.16 biće proglašeni i pobednici Food Tech start-up takmičenja u organizaciji Maistre, Infobipa, Peperminta i Kauflanda, koncipiranog s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške rastućim nadama prehrambene, ugostiteljske i retail industrije, a koje je najavljeno na Weekend Food Festivalu. Svi zainteresirani start-upovi još uvek se mogu prijaviti ovde.

Naslovna fotografija: Nevena Rendeli Vejzović, Kristina Miljavac, Tomo Ricov i Daniel Ackermann