Weekend_credit Zvonimir Barišin

Foto: Promo

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija, a pričamo i o kriminalu na Balkanu

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend do sad jer će se od 19. do 22. septembra na dobro poznatoj adresi u Rovinju okupiti najveća imena iz sveta medija, komunikacija i biznisa, kako bi ispratili leto, nešto naučili i dobro se zabavili. 

„Weekend ove godine slavi godinu pre punoletnosti, i možemo garantovati da će ovo biti najsadržajniji Weekend do sada. Formula uspeha festivala ostaje ista – spoj edukacije, spoj zabave do jutra, novih poznanstava i novih prilika. Ovo će ujedno biti i najveći Weekend, s čak tri festivala u jednom; Weekend Media Festival, HR.Weekend i AI.Weekend koji se ove godine održava po prvi put. Paneli će biti inspirativni, delom provokativni, ali svi će biti edukativni – svako će naći nešto za sebe. Rezervišite svoje mesto na vreme, jer će se Weekend.17 dugo prepričavati”, naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Weekend više ne treba dodatno predstavljati – to je etabliran festival koji je kroz godine pomerao granice, otvarao prostore za dijaloge, sklapanje novih poslova i vrhunsku zabavu. Festival je iz godine u godinu rastao, a zahvaljujući Adrisu kao domaćinu i generalnom pokrovitelju, Rovinj tokom poslednjeg vikenda leta postaje drugi dom svim profesionalcima iz sveta medija, komunikacija, marketinga, i biznisa. 

Bob Garfield. Foto: Lenka Pavlović

Ove godine na  Weekend.17 dolazi Bob Garfield, legendarni američki novinar i vodeći medijski ekspert, kolumnista Washington Posta, The Guardiana , i dugogodišnji  analitičar ABC Newsa. Na panelu Dead Man Walking pričaće  o propasti poslovnog modela oglašavanja u masovnim medijima, koju Garfield naziva digitalnom revolucijom sa svim odlikama industrijske revolucije koja je uništila ručni rad i zanatska zanimanja.

„Ukratko, gotovo je. Cela publika u Rovinju je nagrabusila. Zauvek. Ovo nije početak kraja. Ovo je sredina kraja. Za 15 godina svetla se gase”, najavio je Garfield optimistično svoje predavanje.

Takođe, u goste nam stiže Micael Dahlen, profesor sreće. Da dobro ste pročitali – sreće. Dahlen će ponuditi nove perspektive o životu i radu i objasniti kako uskladiti život i posao. Dahlenova akademska karijera prati potrošačka ponašanja, ljudsku sreću, marketing i kreativnost, a napisao je i brojne knjige na različite teme poput marketinga, sreće, serijskih ubica, seksa, brojeva koji nas pokreću, dugoročne dobrobiti i društvenih medija. Kad sve sumiramo, njegovo predavanje ne smete propustiti.

Predstavljamo vam i True crime na balkanski način. Andrija Jarak stiže i u naše dvorište, ali mi smo ga sami pozvali da moderira panel o kriminalu na Balkanu. Uz njega, na panelu će učestvovati i Filip Švarm, istaknuti dugogodišnji urednik nedeljnika „Vreme“ i autor brojnih TV serijala, Vladimir Faber, bivši direktor policije, kao i Dario Todorović, scenarista i reditelj serijala „Dosije Jarak“. Panelisti će osvetliti ključne izazove s kojima se suočavaju istražitelji i pravosudni organi u borbi protiv organizovanog kriminala i ponuditi dublji uvid u procese koji stoje iza istraga i dokumentovanja zločina u regionu. 

Prošlogodišnji i prvi HR.Weekend koji se odvija na istoj lokaciji u isto vreme oduševio je sve HR profesionalce, direktore ljudskih resursa, poslodavce i predstavnike kompanija, a organizatori okupljaju vrhunske stručnjake i predavače koji će ove godine raspravljati o razvoju i primeni inovativnih strategija u upravljanju ljudskim resursima. Jedan od njih je i Marc Schulz, klinički psiholog s Harvarda. Schultz je koautor knjige „Dobar život“ koja se temelji na najdužem longitudinalnom istraživanju sreće na svetu, a traje već osam decenija. Naučni uvidi dr. Schulza pomoći će HR stručnjacima da dublje razumeju kako podržati odnose između zaposlenih, podstaknu pozitivnu radnu kulturu i razumeju kako se pojedinci razvijaju tokom svog životnog veka, posebno u kontekstu radnog mesta.

Uz to, Weekend.17 predstavlja i AI.Weekend, koji će obuhvatiti posebne predavače iz Evrope i SAD-a. Jedan od njih je i Adam Silverman, autor pretraživača za musical.ly/TikTok kreatore i osnivač AgentOps.ai, koji se fokusira na razvoj DevOps alata za programere agenata AI. Takođe, moći ćete da čujete i savetnika za veštačku inteligenciju Tobiasa Zwingmanna. Njegovo predavanje, “Kako doživeti neuspeh s veštačkom inteligencijom – i kako uspeti,” obećava da će pružiti duboke uvide u svet AI. Kroz kombinaciju dubinske analize i praktičnih anegdota, Zwingmann će rasvetliti principe koji stoje u osnovi uspešnih i neuspešnih AI projekata, omogućavajući polaznicima ne samo da započnu svoj sledeći poduhvat veštačke inteligencije, već i da osiguraju njegov uspeh.

Posetioce očekuju rasprave o aktuelnostima koje nam je donela veštačka inteligencija i o onome što će doneti. 

Vidimo se na Weekend.17, jer samo je jedan Weekend u godini!

Sve informacije i najnovije vesti o Weekendu možete pratiti ovde i putem službenih Instagram, Facebook, LinkedIN i TikTok kanala.