Autor fotografija: Arsenije Radenović

Zemunski park postao je bogatiji za sadnice lišćara koje su zaposleni u kompaniji Dahlia zasadili u saradnji sa JKP Zelenilo, u nameri da doprinesu čistijem vazduhu i očuvanju životne sredine.

U susret Svetskom danu klimatskih promena, zaposleni su pokazali brigu o lokalnoj zajednici i na koji način svako od nas može da doprinese očuvanju planete, postavljajući i kućice za ptice.
Tim povodom, Tatjana Germanovna, predsednica kompanije Siberian Wellness u okviru koje posluje i kompanija Dahlia, je izjavila:

„Svedoci smo velikih klimatskih promena kroz koje prolazi naša planeta i danas više nego ikada treba da pokažemo brigu o njoj. Kao društveno-odgovorna, kompanija Siberian Wellness decenijama unazad pokazuje veliku ekološku osvešćenost i veliki broj akcija smo sprovodili i u Srbiji. Ovom inicijativom sadnje drveća i postavljanjem kućica za ptice smo želeli da pokažemo na koji način i Dahlia brine, ali i da istaknemo našu duboku posvećenost očuvanju životne sredine i podršku lokalnim zajednicama. Ovaj projekat je samo prvi korak u našoj posvećenosti ekološkim inicijativama. Radujemo se budućim prilikama da sarađujemo sa zajednicom i dalje doprinosimo očuvanju naše planete“.

„Zemunski park je dragocena oaza našeg grada i razumemo koliko je važan za sve građane, a sadnja novih sadnica u gradskim parkovima pomaže očuvanju prirodnih rasursa i stvaranju „zelenih pluća“ grada što pomaže smanjenju efekta staklene bašte. Kao kompanija, Dahlia prepoznaje odgovornost prema očuvanju prirode. Veoma smo ponosni što su i naši zaposleni prepoznali značaj inicijative i sopstvenim primerom pokazali da svako od nas može da bude nosilac pozitivnih promena jer svi verujemo u isti cilj – građenje zdravije i održivije budućnosti“, izjavila je Dragana Orlandić, generalna direktorka kompanije Dahlia.


Uz prisustvo predstavnika medija, zaposleni u kompaniji Dahlia zasadili su sadnice jasena i kestena, dok su na okolnim stablima postavljene kućice za ptice.


Podsećanja radi, pre godinu dana, kompanija Dahlia preuzeta je od strane kompanije Siberian Wellnes. Kompanija Siberian Wellness posluje već 26 godina na tri kontinenta, sa proizvodima koji su dostupni u preko 60 zemalja sveta. Sa druge strane, kompanija Dahlia je u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji bila jedna od vodećih proizvođača kozmetike. Strateška opredeljenost kompanije je da Dahlia vrati reputaciju regionalnog lidera, putem projekata koji podrazumevaju proizvodnju Siberian Wellness proizvoda i dalje proširenje portfolija Dahlie što prirodnijim i ekološki osvešćenim proizvodima.
Trenutno se radi na proširenju asortimana postojećih Dahlia brendova i poboljšanju sastava proizvoda. Paralelno sa građenjem brenda, oslanjajući se na najnovije tehnologije i naučna saznanja, Dahlia stručnjaci uveliko rade na novim linijama proizvoda.