Kim VS Kanye: The Divorce Key Art


(eng. Kim Vs Kanye: Divorce)

Godine 2021, američka medijska ličnost i poslovna žena Kim Kardašijan podnela je zahtev za razvod od Kanjea Vesta, jednog od najkontroverznijih i najcenjenijih hip-hop umetnika muzičke industrije. Par čija je vrednost procenjena na dve milijarde dolara, doveo je sve u pitanje, uključujući posao, svoju porodicu, i što je najvažnije, njihovu reputaciju. Kako kaže jedan pravnik komentator: „I Kim i Kanje su rekli da žele sporazumni razvod… ubrzo je postalo jasno da to neće biti slučaj. Postalo je gadno, postalo je sporno”. Ovo je okosnica dvodelnog dokumentarca „Kim protiv Kanje: Razvod“ koji se emituje 12. novembra u 21:00h na TLC-u. Dokumentarac je dostupan odmah i na HBO Max striming usluzi.

Dokumentarac nudi ekskluzivni pristup gorkim detaljima jednog od najzanimljivijih brakorazvodnih slučajeva u istoriji. Iako je izgledalo kao da su njih dvoje stvoreni jedno za drugo, ubrzo je postalo jasno da Kim i Kanjeov brak gori u plamenu, jer je Kanjeovo ponašanje bilo previše za Kim. Dok je Kim izbacila Kanjea iz Kardašijanove imperije, zanemarivanje, izolacija i ljubav prema njegovoj porodici, podstakla je Kanjea da pokuša da održi brak na pravom putu, ali on nije mogao protiv pravne mašinerije Kardašijanovih.

Kim i Kanje su nastavili da imaju različita mišljenja o mnogim aspektima svoje slave i načina života, što je izazvalo nerešive nesuglasice, kako Kanjeov advokat otkriva: „Kanje je bio protiv načina na koji je Kim brinula o deci“.

Efekti ovog brutalnog razvoda na Kim se ne mogu potceniti, kao što opisuje Kimin bivši medijski strateg, „noćne more, nemogućnost spavanja, problemi sa anksioznošću, problemi u vezi, problemi sa samopouzdanjem, da tako kažete… to je bio pravi bol“. „Njegova taktika je bila da je iscrpi, bila je jednostavno nemilosrdna“, kaže Gilbert, specijalista za razvode, „Video sam da se Kanje zaista ponaša kao emotivni terorista, jer ju je maltretirao preko društvenih mreža“. Razvod je rezultirao prijateljskim sporazumima, sa zajedničkim starateljstvom nad njihovom decom, a Kanje je plaćao 200.000 dolara mesečno za troškove izdržavanja. Advokat za zlostavljanje u porodici Lisa Blum i dalje veruje… „Kim je izašla na vreme“.

Kako kaže jedan pravni stručnjak, „Kanje je možda bogat i moćan umetnik, ali nikada se nije bavio nečim tako moćnim kao Kardašijanova pravna mašina“. Kako se razvod odvijao, Kanje je postajao sve zabrinutiji za bezbednost svoje dece koja su odrastala pred očima javnosti, gde je Kim njegovoj deci dozvolila javni TikTok nalog. Stručnjaci ističu da je Kanje povređen jer je ignorisan, osećao je da ih Kim „odgaja da postanu slavne ličnosti i da ih eksploatiše“. Ono što je počelo kao ljubavna i lepa veza, ubrzo je postala ratna zona starateljstva i bitaka na društvenim mrežama.