Beograd, 18. oktobar 2023.

Druga sezona serije „Trideset srebrnjaka“ (30 Coins aka. 30 Monedas) imaće premijeru 23. oktobra na HBO Max striming platformi, a prva epizoda biće prikazana istog dana i na HBO kanalu u 21:35.

Hvaljeni majstor horora Aleks de la Iglesia reditelj je i koscenarista “Trideset srebrenjaka” (30 Monedas) čija se radnja odvija u vrtoglavom svetu u kojem ništa nije onakvo kakvim se čini i nikome se ne može verovati. Nakon pada Pedraze, u drugoj sezoni zatičemo oca Vergaru (Edvard Fernandez) i Elenu (Megan Montaner) zarobljene u dubinama pakla. U međuvremenu, u svetu živih, uticajni vođa sekte Kristijan Barbrou (Pol Giamati) kuje mračnu zaveru da ponovno skupi trideset srebrenjaka za zlokobni ritual. Dok bivši stanovnici Pedraze pokušavaju da otkriju velike misterije iza strahota koje su doživeli u zatočeništvu, Vergara sarađuje s bivšim neprijateljima u strašnoj trci da spreči Barbrouvovu vladavinu uništenja i kraj sveta.

U glavnim ulogama su Edvard Fernendez, Megan Montaner, Migel Anhel Silvestre, Pol Điamati, Makarena Gomez, Najva Nimri, Pepon Njeto, Kosimo Fusko, Manolo Solo, Nuria Gonzalez, Havier Bodalo i Manuel Taljafe.

Reditelj serije je Aleks de la Iglesija, a koscenaristi su Aleks de la Iglesija i Horhe Guerićaećevaria. Izvršni producenti za HBO Max su Stiv Metjuz, Migel Salvat i Entoni Rut. Aleks de la Iglesija i Karolina Beng su izvršni producenti za Pokeepsie Films. Druga sezona snimana je u Španiji, Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama i u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Prva sezona serije „Trideset srebrnjaka“ dostupna je na HBO Max striming platformi.