Ovaj dokumentarni film  biće prikazan na Discovery kanalu na Dan planete Zemlje, 22. aprila u 19 časova

Red Sea Global i Warner Bros. Discovery udružili su snage kako bi doneli upečatljivu priču koja naglašava vitalan značaj borbe protiv uticaja klimatskih promena na koralne grebene. Ova saradnja je  predstavljena u novom filmu “Ispod površine: Borba za korale”, koji će biti prikazan na Discovery kanalu na Dan planete Zemlje, 22. aprila u 19 časova.

Red Sea Global je razvojni tim koji brine o destinacijama regenerativnog turizma Crvenog mora i Amala. Cilj im je da pokažu kako je očuvanje životne sredine ključno za razvoj turizma. Deo toga je i razvijanje globalne svesti o vitalnom doprinosu koralnih grebena održavanju ekosistema planete. Premijerno prikazivanje filma održano je tokom pratećeg događaja na COP28 u Dubaiju, koji je organizovao Red Sea Global.

Film “Ispod površine: Borba za korale” je nastao u produkciji Park Village, kompanije koja je osvojila BAFTA nagradu, a u režiji britanskog reditelja, Ijana Derija, nominovanog za Emi i BAFTA nagrade. Prati neverovatno putovanje Salme Šeker, veštog slobodnog ronioca iz Saudijske Arabije, dok istražuje revolucionarni rad naučnika u Red Sea Global i Univerzitetu Kralja Abdulaha za nauku i tehnologiju (KAUST). Priča prevazilazi granice, uključujući fascinantnu posetu grebenima u Meksiku.

Fokus je na nedovoljno istraženim grebenima duž obale Crvenog mora u Saudijskoj Arabiji. Red Sea Global ima za cilj da otkrije tajne ove neistražene teritorije, prikazujući njen jedinstveni biodiverzitet i ključnu ulogu koju igra u podršci globalnom ekosistemu. Film će istražiti potencijalne koristi istraživanja koralnih grebena u Crvenom moru za ekosisteme širom sveta.

“U Red Sea Global, inspirisani smo prirodom i vođeni naukom. Naše destinacije, od kojih je prva otvorena za goste prošle godine, dom su nekih od najimpresivnijih koralnih grebena na svetu. Takođe su među najotpornijima, ali čak i crvenomorski koral nije neuništiv. Naši naučnici koriste inovativne tehnike kako bi zaštitili, negovali i obnavljali naše korale, dok istovremeno prenose znanje kako bi podržali koralne grebene širom sveta”, rekao je Džon Pagano, generalni direktor Grupe Red Sea Global„U filmu „Ispod površine: Borba za korale“, želimo da istaknemo lepotu i ranjivost ovih podvodnih čuda i naglasimo značaj globalne saradnje u očuvanju naših okeana.”

Keri MekEvoj, direktorka i šefica Faktičkih kanala u Discovery Networks EMEA u okviru Warner Bros Discovery, izjavila je:

 “Izuzetno smo ponosni što možemo da najavimo naše partnerstvo sa Red Sea Global u prezentovanju filma „Ispod površine: Borba za korale“, koji će biti emitovan na Dan planete Zemlje. Warner Bros. Discovery posvećen je korišćenju moći pričanja priča ne samo kako bi zabavio, već i kako bi inspirisao promene, a ovaj film je savršen primer kako to možemo da postignemo.”

Edina Konstantinesku, starija direktorka marketinga EMEA i internacionalnog sektora, Društveno korisno – Discovery Networks u okviru Warner Bros. Discovery, izjavila je: 

“Društveno dobro je važan prioritet za nas u Warner Bros. Discovery-u i cilj nam je da budemo na čelu podizanja svesti o društvenim i ekološkim problemima sa kojima se naš svet stalno suočava. Naši brendovi nam daju mogućnost da dopremo do miliona ljudi širom sveta i ponosna sam što će „Ispod površine: Borba za korale“ biti emitovan na Discovery kanalu širom SAD-a, Evrope, Turske, Bliskog istoka, Afrike i Azije kako bi se istakla važnost zaštite naših grebena. Želimo da naši gledaoci shvate da mogu napraviti razliku u svetu i biti deo rešenja u suočavanju sa ekološkim i klimatskim problemima i nadam se da će ovaj film inspirisati našu publiku da učini nešto dodatno za bolje sutra.”

Projekat će iskoristiti doprinose raznovrsne grupe stručnjaka kako bi pružio kontekst o trenutnom stanju grebena širom sveta, njihovom značaju u globalnom ekosistemu, izazovima sa kojima se suočavaju i stalnim naporima da se ovi izazovi reše.