Foto: Dragan Đorđević.

U Kanjiži je uspešno završena implementacija projekta javno-privatnog partnerstva (JPP) za zamenu, racionalizaciju i održavanje sistema javnog osvetljenja. Kako je na početku implementacije i obećano, u prisustvu Njegove Ekselencije, ambasadora Mađarske, gospodina Jožefa Mađara, implementacija je završena pre božićnih praznika, tačnije za samo 44 dana, što je najbrže implementiran projekat do sada.

Projekat JPP za rekonstrukciju javnog osvetljenja u Opštini Kanjiža predstavlja dobar primer pozitivnog uticaja na zaštitu životne sredine i pruža inovativna rešenja za izazove sa kojima se suočavaju lokalne samouprave. Pored modernizacije osvetljenja u Kanjiži, smanjuje se emisija CO2  za oko 1.700 tona i predviđa se ostvarenje dodatne finansijske uštede u budžetu od oko 352.133 evra na godišnjem nivou.

U okviru implementacije projekta, zamenjeno je zastarelo osvetljenje najsavremenijom LED tehnologijom, čime su postignute značajne uštede u potrošnji električne energije od oko 1.544.000 kWh godišnje. Rezultati su već uočljivi, a Opština Kanjiža postavlja standarde u primeni inovativnih rešenja i u oblasti zaštite životne sredine.