Foto: Ekonomski fakultet

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u okviru projekta EKOF Akademija, održano je finale takmičenja u rešavanju studije slučaja. Na projektu koji je namenjen srednjoškolcima, bilo je više od 100 učenika iz škola širom Srbije, raspoređenih u 26 timova.

Misija ovog projekta je da se srednjoškolcima kroz tematske radionice i studiju slučaja iz realnog poslovnog sveta približe poslovni procesi koji naizgled deluju nepristupačno, obogate znanja iz oblasti ekonomije, menadžmenta i turizma, ali i nadograde meke veštine kao što su timski rad i javni nastup.  Ovim inovativnim pristupom đaci imaju mogućnost da upoznaju profesore, ali i da se umreže sa studentima Ekonomskog fakulteta, koji su bili mentori ekipa.

Od 28. oktobra đaci su imali priliku da tokom dve subote slušaju predavanja iz oblasti turizma, marketinga i strategije, nakon čega im je predstavljena studija slučaja za čiju izradu su imali 3 nedelje na raspolaganju. U finale EKOF Akademije prošlo je 11 timova koji su dobili priliku da pred žirijem u sastavu prof. Igorа Kovačevićа, prof. Branislavе Hristov i saradnice u Case Study klubu Ninе Bjeljac, iznesu svoje kreativne ideje i predstave rešenja slučaja.

Projekat je realizovan u organizaciji Centra za saradnju sa privredom Ekonomskog fakulteta i koordinatora za srednje škole, prof. Dušana Markovića, a uz podršku Mentorskog programa Ekonomskog fakulteta kao i Case Study kluba. Posebno se zahvaljujemo našim sponzorima Branislavu Miletiću ispred kompanije Horwath HTL, kompaniji Lenovo i kompaniji Coca-Cola.