Er Srbija je , letom JU116, pokrenula direktnu avio-liniju između Beograda i Ohrida. Do tog grada u Severnoj Makedoniji, nacionalna avio-kompanija će saobraćati sa aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, četiri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede, petka i subote.

Inauguracioni let Er Srbije svečano je dočekan na aerodromu Sveti Apostol Pavle u Ohridu.

„Prilikom izbora destinacija, putnici veliku pažnju obraćaju i na njihovu dostupnost. Direktna avio-veza neretko predstavlja odlučujući faktor. Imajući to u vidu, od početka 2023. godine našu mrežu smo obogatili sa više od 20 gradova širom Evrope, Severne Amerike, Azije i Afrike do kojih nismo leteli u 2022. Od danas direktnim letovima Er Srbije možete stići i do Ohrida. Verujemo da će ta linija biti interesantna putnicima i da će ih motivisati da odmor provedu upravo na „makedonskom slatkovodnom moru“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Svaki odlazak u Ohrid za trenutak će vas vratiti u antičko doba i nekadašnji Lihnidos. Prirodne lepote, 2300 sunčanih sati godišnje i gostoljubivi stanovnici učiniće da uživaju sva vaša čula. Posetite neku od 365 crkava i napravite fantastične fotografije sa vidikovca ispred crkve Svetog Jovana, koja je jedan od simbola grada. Uživajte u lokalnim specijalitetima, ohridskoj pastrmki ili jagnjetini, a ljubitelje vina oduševiće i bogata ponuda vinskih podruma.

Od Ohrida, preko Beograda, putnici će imati dobru povezanost sa velikim brojem destinacija u mreži Er Srbije, poput Amsterdama, Beča, Berlina, Bolonje, Ciriha, Diseldorfa, Frankfurta, Hamburga, Kopenhagena, Ljubljane, Njujorka, Osla, Podgorice, Praga, Rima, Venecije i Zagreba.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.