Maj na HBO Max striming platformu donosi nove sezone Max Original serija „Komičari“ i „Slatke male lažljivice: Prvobitni greh“, zatim premijeru druge sezone Adult Swim serije „Veseli drugari“ kao i novu argentinsku seriju „Srećna šestorka“.

Od filmova izdvajamo film „Samarićanac“ sa Sillvesterom Staloneom u glavnoj ulozi, istinitu životnu priču koja je okupirala svet „Trinaest života“ i dokumentarac „Američki bombaški napad: Motiv 19. aprila“ u režiji Emijem nagrađenog Marka Levina, koji istražuje porast političkog nasilja u Americi kroz prizmu bombaškog napada u Oklahoma Sitiju.

KOMIČARI (Hacks)

HBO MAX premijera: 2. maj

2023 | serija | Max Original  | 3. sezona

Serija “Komičari” istražuje mračno mentorstvo koje se formira između Debre Vens, legendarne komičarke iz Las Vegasa i dvadesetpetogodišnje devojke.

SLATKE MALE LAŽLJIVICE: PRVOBITNI GREH (Pretty Little Liars: Original Sin)

HBO MAX premijera: 9. maj

2023 | serija | Max Original  | 2. sezona

Pre dvadeset godina, niz tragičnih događaja zamalo je uništio radnički grad Milvud. Danas, grupa različitih tinejdžerki, potpuno nova grupa malih lažljivica, na mukama je zbog nepoznatog napadača.

VESELI DRUGARI (Smiling Friends)

HBO MAX premijera: 13. maj

2024 | animirana serija | Adult Swim  | 2. sezona

Uronite u svet u kojem se Pim, Čarli, Zongo, Alan i Glep bore protiv zlikovaca i gadnih negativaca, a možda se usput neki od likova i nasmeju! Uostalom, to jeste njihov posao!!! Ovo će biti sjajna sezona u kojoj ćete uživati.

SREĆNA ŠESTORKA (Six Is Not A Crowd (Aka. Felices Los Seis (Te Para Seis))

HBO MAX premijera: 2. maj

2023 | komedija | Argentina | 1. sezona

Karolina i Damijan su stvoreni jedno za drugo, ali imaju različite ideje o seksu i ljubavi. Ako žele da budu zajedno, moraće da nauče mnogo toga o ljubomori, predrasudama i monogamiji..

U BRAKU SA NEKRETNINAMA (Married To Real Estate)

HBO MAX premijera: 1. maj

2023 | Lifestyle | Discovery | 3. sezona

Bračni par Idžipt Šerod i Majk Džekson pomoći će većem broju porodica iz Atlante da kupe domove sa potencijalom i pretvore ih u domove iz snova koji oduzimaju dah u novoj sezoni od 12 epizoda hit HGTV serije. Idžipt, agentkinja za nekretnine i dizajnerka, i njen suprug Majk, građevinac, nastaviće da inspirišu obožavaoce i zabavljaju se dok vode uspešne poslove sa nekretninama, svoje kućanstvo i odgajaju svoje tri kćerke.

SAMARIĆANAC (Samaritan)

HBO MAX premijera: 17. maj

Premijera: 19. maj u 20:00

2022 | akcija

Sa Silvesterom Staloneom u glavnoj ulozi, “Samarićanin” prati mladog dečaka (Džavon “Želi” Volton) dok otkriva da li je mitski heroj (Stalone) koji je čuvao svoj komšiluk i koji je nestao 20 godina pre toga, nakon jednog tragičnog događaja, još uvek živ. Zasnovan na grafičkom romanu Bragija F. Šuta, u režiji Džulijusa Ejverija, ovaj oštri triler je maštoviti novi pogled na žanr akcionog heroja.

TRINAEST ŽIVOTA (Thirteen Lives)

HBO MAX premijera: 10. maj

HBO premijera: 12. maj u 20:00

2022 | biografska drama

Zasnovan na istinitoj životnoj priči koja je uzdrmala svet, „Trinaest života“ je uzbudljiva priča o spasavanju fudbalskog tima iz pećine Tam Luang na Tajlandu nakon što su ih zarobili jaka kiša i poplava. Uz pomoć najveštijih ronilaca na svetu, ono što sledi je mučna spasilačka misija koja pokazuje hrabrost na najvišem nivou i potvrđuje snagu ljudskog duha.

JASTOG (The Lobster)

HBO MAX premijera: 17. maj

HBO premijera: 23. maj u 18:00

2015 | Dramedy  | Irska

“Jastog” je mračna, ali i komična ljubavna priča u kojoj je pronalaženje ljubavi pitanje života i smrti. Ljubavna priča smeštena u blisku budućnost gde sve ljude koji su samci, prema pravilima Grada, hapse i odvode u Hotel. Tamo imaju obavezu da pronađu partnera u roku od 45 dana. Ako ne uspeju, pretvaraju ih u životinju po njihovom izboru i puštaju u Šumu. Jedan očajan čovek beži iz Hotela u Šumu, gde živi grupa pobunjenika koji sebe zovu Samci, i konačno se zaljubljuje, iako je to protiv njihovih pravila.

AMERIČKI BOMBAŠKI NAPAD: MOTIV 19. APRILA (An American Bombing: The Road To April 19th)

HBO MAX: DOSTUPNO ODMAH

HBO premijera: 9. maj u 21:35

2024 | dokumentarni film

Amerikanac Timoti Mekvej je 1995. godine zapalio kamion-bombu ispred Federalne zgrade Alfreda P. Mura i ubio 168 ljudi, uključujući 19 dece. U režiji Marka Levina, dobitnika nagrade Emi (HBO-ov “Stokton u mislima”), film istražuje porast domaćeg političkog nasilja kroz prizmu bombaškog napada u Oklahoma Sitiju i traga za korenima stavova koji su protiv vlade i njihovih odjeka danas. Uz emotivna upozorenja onih koji su pretrpeli tragične gubitke u najsmrtonosnijem napadu u istoriji SAD-a, film povezuje Mekveja sa ideologijom većeg ekstremističkog pokreta, dok dovodi u pitanje lekcije naučene iz prošlih činova domaćeg terorizma i služi kao suštinski poziv za buđenje.

I KRALJ REČE, KAKVA FANTASTIČNA MAŠINA (And The King Said, What A Fantastic Machine)

HBO MAX premijera: 16. maj

HBO premijera: 16. maj u 21:30

2023 | dokumentarni film

Filmski stvaraoci Akel Danijelson i Maksimilijen Van Aertrik ponovo usmeravaju kamere direktno na društvo, ovog puta da istraže, objasne i raskrinkaju kako je naša nekontrolisana opsesija imidžom porasla i promenila nam ponašanje. Film prikazuje kako smo za samo dvesta godina prešli od slikanja svog dvorišta do industrije vredne više milijardi evra. Uz ekskluzivnu upotrebu arhivskih i pronađenih snimaka, film koristi medij koji ispituje, u samorefleksivnoj i urnebesnoj montaži.

SIMPATIZER (The Sympathizer)

HBO MAX: novi nastavci u ponudu dolaze ponedjeljkom

HBO premijera: ponedeljkom u 20:00

2024 | špijunski triler | HBO Original  | serija

Uz izvršne producente Park Čan-Vuka i Roberta Daunija Juniora, a po istoimenom romanu Vijet Tan Ngujena, dobitnika Pulicerove nagrade, film prati komunističkog špijuna francusko-vijetnamskog porekla poznatog kao Kapetan (Hoa Ksuande). Posle pada Sajgona, kapetan počinje iznova u Los Anđelesu sa svojim sunarodnicima izbeglicama. Kapetan mora da uravnoteži dužnosti koje obavlja za svog šefa vojske Južnog Vijetnama i svog rukovodioca CIA-e, dok nastavlja da radi na tajnim zadacima za pobedničku komunističku partiju u Vijetnamu. Špijunski triler i međukulturna satira koja zadire u posledice i nasleđe rata u Vijetnamu, ova serija od sedam epizoda istražuje kako jedan čovek, uhvaćen između više svetova, žonglira svojim identitetom i odanošću kao saosećajni dvostruki agent.

OVDE SMO IV (We're Here S4)

HBO MAX: novi nastavci u ponudu dolaze subotom

2024 | serija | HBO Original  | 4. sezona

Nakon što su tri sezone vodili seriju četiri puta nagrađenu Emijem, Bob Dregkvin, Eureka O'Hara i Šangela predaju baklju  ili krunu Saši Velur, Prijanki, Džejdi Esens Hol i Latris Rojal. Dok dublje zadiru u lokalne političke sisteme, zakone i opoziciju koji su protiv LGBTQ+ i njihov uticaj na LGBTQ+ zajednicu, nove kraljice nastavljaju da šire ljubav i uticaj po malim gradovima Amerike kroz dreg-umetnost. Tokom šest epizoda, Kraljice regrutuju raznoliku grupu stanovnika iz gradova u Tenesiju i Oklahomi kao svoje „dreg-ćerke“. Pomažu im da prevaziđu borbe i nesigurnosti i izraze svoje pravo ja pred svojom porodicom, prijateljima i zajednicama u dirljivim i neverovatnim nastupima koji slave ljubav, individualnost i samoprihvatanje.

Images