Zabava za celu porodicu uz naglasak na zdrav stil života

Beograd, 27. maj 2024. Po drugi put zaredom opština Novi Beograd bila je mesto okupljanja zaljubljenika u biciklizam, kako onih starijih, tako i onih najmlađih, i to u okviru manifestacije “Novobeogradska porodična biciklijada” koju organizuje sportsko udruženje Tour de Fun.

Osim druženja u krugu najdražih, biciklijada je i ove godine imala za cilj edukaciju mališana i njihovih roditelja o bezbednom učešću u saobraćaju. S obzirom na to da je najveća prepreka za slobodnu vožnju bicikala upravo bezbednost, ovakve kampanje odličan su način da se pomogne deci da steknu potrebne navike i veštine koje će im omogućiti sigurnu vožnju bicikala u gradskim uslovima.

Posetioci biciklijade imali su priliku da uživaju u zabavnoj predstavi za decu, mališani su mogli da učestvuju u trci guralicama, ali i da se pridruže mini školi rolera uz poligon spretnosti na dva točka. Celokupna atmosfera postala je još veselija tokom porodične vožnje.

I ove godine, kompanija Miele je podržala ovu manifestaciju poklanjanjem bicikala osnovnoj školi „Knjeginja Ljubica” i guralica predškolskoj ustanovi „11. april“ čime je još jednom potvrdila svoje zalaganje za brigu o porodičnim vrednostima i negovanje zdravih životnih navika. 

„Ove godine obeležavamo dva značajna jubileja – 125 godina postojanja kompanije Miele i 15 godina poslovanja u Srbiji. Imajući u vidu da je jedan od naših prvih proizvoda bio bicikl, sa događajima poput biciklijade uvek osećamo posebnu povezanost. Ponosni smo i na to što imamo priliku da osnovnim školama i vrtićima poklonimo bicikle i guralice, čime želimo doprineti zdravijem i aktivnijem načinu života naše dece,” rekao je Zoran Đurić, generalni direktor kompanije Miele Srbija.

Od kada je osnovana 1899. godine pa do danas, kompanija Miele ostala je verna korenima, tradiciji i nameri da svojim visokokvalitetnim proizvodima, ali i ovakvim društveno odgovornim inicijativama, konstantno unapređuje život svojih potrošača, ali i čitave zajednice.

O kompaniji Miele: 

Miele je vodeći svetski proizvođač premium kućnih aparata uključujući aparate za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari, proizvode za hlađenje, aparate za kafu, mašine za pranje sudova, veš mašine, aparate za sušenje veša, kao i proizvode za čišćenje podova. Portfolio proizvoda takođe obuhvata mašine za pranje sudova, veš mašine i mašine za sušenje veša za komercijalnu upotrebu, kao i mašine za pranje i sterilizaciju za medicinske i laboratorijske aplikacije. Osnovana 1899. godine, kompanija ima osam proizvodnih pogona u Nemačkoj, po jedan u Austriji, Češkoj Republici, Kini, Rumuniji i Poljskoj, kao i dva proizvodna pogona koji pripadaju njenom italijanskom medicinskom tehnološkom podružnicom Steelco. Prodaja u poslovnoj godini 2022. iznosila je oko 5,43 milijarde evra. Miele je prisutan sa svojim sopstvenim prodajnim podružnicama i putem uvoznika u gotovo 100 zemalja/regiona. Širom sveta, porodično vođeno preduzeće, sada u četvrtoj generaciji, zapošljava radnu snagu od oko 23.000 ljudi, od kojih oko 11.800 radi u Nemačkoj. Kompanija ima sedište u Güterslohu u Vestfaliji