Foto: Ognjen Cvijović

Prvi Eko kup 3×3 turnir u basketu u organizaciji Eko University održan je ovog vikenda na košarkaškim terenima na Kalemegdanu. Na turniru je učestvovalo više od 20 ekipa sa 11 fakulteta, a pobedila je ekipa „Studentski centar“ sa Fakulteta organizacionih nauka, za koju su igrali: Strahinja Krstić, Mateja Arsić, Relja Kučević i Walter Aguira Jr.

„Želja Eko University je da rastemo kao organizacija, da kroz svoje aktivnosti podstaknemo mlade na preduzetništvo i da damo doprinos životnoj sredini kroz kreiranje budućih lidera koji će odgovorno postupati prema našoj planeti. Jedan od koraka na tom putu je i organizovanje Eko kupa sa ciljem da kroz sport, takmičarski duh i zabavu približimo učesnicima značaj zdravog načina života, kao i da pokažemo da zabava nije preduslov neogdovornog ponašanja prema životnoj sredini“, izjavio je Luka Pavlović, predsednik organizacije Eko University i koordinator projekta. 

Prvi Eko kup 3×3 turnir u basketu svesrdno je podržala kompanija MaxBet.

„Izuzetno nam se dopala ideja koju imaju ovi mladi ljudi i pružili smo im podršku jer promovišu iste vrednosti za koje se i mi zalažemo. U njihovim redovima se razvijaju neki naši budući menadžeri i direktori, koji će već sad, za vreme studiranja, usvojiti vrednosti koje deli i kompanija MaxBet. Kroz promociju odgovornog klađenja mi podržavamo njihov stav da zabava nije i ne treba da bude preduslov za neodgovorno ponašanje u bilo kom segmentu života. Osim toga, podsetiću vas, od ove godine MaxBet posluje u sklopu kompanije Flutter, najvećeg globalnog operatera za sportsko klađenje i igre na sreću koji posluje na preko 100 tržišta u svetu. Jedan od prioriteta u našem poslovanju je upravo globalna timska saradnja na očuvanju životne sredine kroz Plan pozitivnog uticaja. Naš cilj je da postignemo neto nultu emisiju gasova do 2035. godine, što je čak 15 godina pre roka koji su postavile Ujedinjene Nacije“, rekla je Nataša Manojlović, menadžer korporativnih komunikacija u kompaniji MaxBet. 

Eco University je organizacija studenata osnovana sa ciljem da kroz ekološke aspekte svojih projekata studentima približi temu ekologije i održivog razvoja. Članovi su studenti Univerziteta u Beogradu, a za sada većinu čine kolege sa Fakulteta organizacionih nauka.