Kavadarci, 21.11.2023. – Kao lider u vinskoj industriji u regionu, vinarija „Tikveš“ nastavlja da promoviše i gradi vinsku kulturu i tradiciju. Festival mladog vina, koji je tradicionalno organizovan 14. put, prerastao je u prestižnu manifestaciju kojoj su prisustvovale brojne javne ličnosti, predstavnici poslovne zajednice, saradnici i partneri vinarije „Tikveš“ iz regiona. Gosti su imali priliku da degustiraju mlada vina sa odabranih mikrolokacija.

Prisutnim gostima je predsednik Upravnog odbora vinarije „Tikveš“ Svetozar Janevski predstavio i novu generalnu direktorku Branku Slavesku, koja će na ovu funkciju stupiti od početka 2024. godine.

Svetozar Janevski i Branka Slaveska

„Kao vodeća vinarija u regionu, fokusirani smo na implementaciju inovacija i na digitalizaciju u okviru procesa transformacije u zelenu vinariju i u skladu sa našom strategijom održivog razvoja. Konstantno ulažemo u unapređenje svih segmenata našeg poslovanja, a upravo smo imali priliku da svoja iskustva i znanja podelimo na najvećem regionalnom sajmu Wine vision by Open Balkan. Promene nisu jednostavne, ali su ključne za obezbeđivanje održivog razvoja, a za to su nam potrebni pravi lideri. Zato dajemo poverenje Branki Slaveski, koja će svojim impresivnim međunarodnim profesionalnim iskustvom dati značajan doprinos ispunjenju naših ciljeva“ rekao je Janevski u obraćanju gostima u Kavadarcima.

Slaveska ima bogato međunarodno iskustvo, sa više od 25 godina rada na rukovodećim položajima na nekoliko različitih tržišta kao što su Rusija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Italija. Karijeru je započela u „Pivari Skoplje“, a u 2005. i 2006. godine bila je komercijalni direktor vinarije „Tikveš“. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu u Skoplju i magistrirala menadžment i poslovnu administraciju na Univerzitetu u Šefildu.

Festival mladog vina i ove godine imao je humanitarni karakter, a gosti su imali priliku da upute donacije SOS Dečijem selu i muzičkoj školi „Enterprajz“, što je svojevrsna najava podrške koju će „Tikveš“ pružiti razvoju mladih muzičkih talenata. Pored uživanja u mladim vinima, posetioce festivala zabavljali su i muzička grupa „Ringtones“ i internacionalna grupa „Barcelona Gipsi Balkan Orchestra“, kao i više di-džejeva.